Meghalt a János kórház meddőségi részlegének vezetője. Dr. Konc Jánosnak több ezer gyermek köszönheti az életét, munkásságával rengeteg házaspárnak adta vissza a reményt, hogy szülővé váljanak. Kaáli Géza professzor szívszorító szavakkal búcsúzik egykori kollégájától. 

Meghalt Konc János

Május 30-án méltósággal viselt hosszú betegség után elhunyt Dr. Konc János főorvos, a Budai Meddőségi Centrum vezetője – tudatta az Észak-budai Szent János Centrumkórház. közleményében. Konc János először az I-es Szülészet Nőgyógyászati Osztályon dolgozott, majd 1991-ben francia-magyar barátaival közösen megtervezte a Budai Meddőségi Centrumot, amely 1992. júniusában kezdte meg a párok fogadását.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Első magyar kisfiú

1996-ban az Orvostudomány Kandidátusa tudományos fokozatot szerzett. Nagy szakmai sikerként könyvelhető el az Európában harmadikként, a világon a nyolcadikként petesejtfagyasztásból megszülető első magyar kisfiú.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sikeres lombikprogram

Bekövetkezett haláláig az Asszisztált Reprodukció Szakmai Kollégium Tagozat elnöke, valamint a János kórház Budai Meddőségi Centrumának  intézetvezetője volt.  Szakmaszeretete, megfontoltsága, rugalmassága és átlátóképessége lehetővé tette, hogy állami fenntartású kórházban is sikeres lombikbébiprogramok valósulhassanak meg.

Sok gyerek neki köszönheti az életét 

 „Konc János elévülhetetlen érdeme, hogy az akkori mostoha állami körülmények között sikerült kiépítenie egy olyan infrastruktúrát a Budai Meddőségi Centrumban, ami mind ellátási stílusban, mind eredményesség tekintetében felvette a versenyt a betegbarát privát szférával. Intézetében új életek ezrei fogantak, és Konc tanár úr országosan és nemzetközileg is ismertté vált” – írta közleményében Kaáli professzor. 

Búcsúzik a kolléga

„Halála mindannyiunkat megrendített. Emlékét kegyelettel megőrizzük. A gyászoló hozzátartozókhoz és kollégákhoz hasonlóan mély fájdalmat éreznek azok a családok is, amelyek gyermekeiket az ő fáradozásainak köszönhették. Nagyon fogsz hiányozni János! Isten áldása legyen Veled az örökkévalóságban!” – búcsúzott tőle dr. Kaáli Nagy Géza professzor.

Dr. Kaáli Géza professzor

Káli Géza – Forrás: Wikipedia

’92-ben kezdődött minden

A magyar asszisztált reprodukció hőskora 1992 tavaszán kezdődött. Szinte egy időben nyitotta meg kapuit a Konc János vezette állami Budai Meddőségi Centrum a Szent János Kórházban és a magánszektort képviselő Kaáli Intézet Budapesten. 

Esély a gyermekáldásra

Szakmai berkekben kitűnő klinikusként tartották számon. Több olyan új eljárást vezetett be, melyeknek köszönhetően még a korábban esélytelen pároknak is lehetett reményük gyermekáldásra. Tudományos munkásságának eredményeit rendszeresen közölte rangos folyóiratokban, valamint hazai és nemzetközi előadásokon. Széles körű oktatói tevékenysége mellett közéleti szerepet is vállalt, mindig a betegek érdekeit tartva szem előtt.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

A János kórházba kerülnek a bezárásra ítélt, magánkézben lévő meddőségi magánklinikákon tárolt embriók

Kiemelt kép: Kiemelt kép: dr. Konc János tanár úr, a Budai Meddőségi Centrum vezető főorvosa és dr. Kanyó Katalin vezető biológus. Forrás: Fejős Éva Facebook-oldal