Mindenkinek megvannak a maga preferenciái, ha szivargyújtókról esik szó. Sokan kedvelik a benzines verziókat, ám a jet és a vihargyújtók rajongói tábora is legalább akkora. 

Öngyújtókat szivarosok és pipások is előszeretettel használnak, ám az biztos, hogy a legtöbb pipás nem erre a meggyújtási módszerre esküszik. Hogy miért? Erről még szó lesz! Arra is válaszolni fogunk, hogy melyik öngyújtót miért kedvelik, ezek alapján pedig Ön is biztosan meg fogja tudni találni társát a dohányzáshoz.

A pipások és az öngyújtók

Nos a helyzet az, hogy nagyon kevés olyan pipás van, aki inkább öngyújtóval izzítja be a dohányt. A pipák kialakítása, na meg a hagyományok tisztelete miatt nagyon sokat használnak inkább pipagyufákat.

Persze mindig is volt és lesz is olyan pipás, aki nem igazán szereti ezt a régimódi módszert, ám számuk igencsak alacsony.

Mielőtt elmerülne a válogatásban, ezeket gondolja át!

Az öngyújtót mindig tudatosan kell kiválasztani. Mivel ezt az eszköz rendszeresen fogja használni, így olyan darabnak kell lennie, amihez kötődik és amely minden igényének megfelel. 

Ez alapján keresse társát:

  • Milyen típus legyen? Jet, vihargyújtó vagy benzines?
  • Milyen márka legyen?
  • Mennyit szán rá? Milyen árkategóriába tartozzon?
  • Van olyan szín, minta, kialakítás, amelyet jobban preferál?

Önnek melyik öngyújtóra van szüksége?

Minden szivargyújtó közül a benzines a legismertebb. Ez az, amelyet mindig újra kell tölteni. Tapasztaltabb szivaros körökben azonban nem olyan elterjedtek ezek a darabok, ugyanis ezek a gyújtók általában némi mellékízt kölcsönöznek a szivaroknak. Ezt vannak, akik nagyon kedvelik, de sokan kifejezetten kerülik. Általában borsosabb áron érhetőek el, ám mivel hosszú éveken át Ön mellett marad majd, így megéri a befektetés.

A jet és a vihargyújtók között jelentős különbség nincs. Ezeknek a szivargyújtóknak nagyon erős a lángja, így a tapasztaltabbak mindazoknak ajánlják ezt a típust, akik nem csupán otthon, de akár egy kirándulás alkalmával is szívesen gyújtanak rá egy szál szivarra. Ne feledje, ilyenkor is humidorba kell tenni a szivarokat, ilyen alkalmakra vannak kifejezetten 1-2 szál tárolására alkalmas darabok!

Hány szivargyújtóra van szüksége egy szivarosnak?

A válasz egyértelműnek tűnhet, ám nem az. Fontos, hogy milyen gyakran szeretne rágyújtani, hogy az élményen szeretne-e osztozni más szivarosokkal is, valamint hogy csak otthon vagy külső helyszínen szeretne rágyújtani. 

A legtöbb szivaros a háromra esküszik, mint ideális darabszám:

  1. egy állandó
  2. egy utazásra alkalmas
  3. és egy tartalék

Ne feledje, nem egy olyan szivargyújtó létezik, amely multifunkcionális, azaz például szivarvágó van a testébe építve. Ezeket leginkább azoknak a szivarosoknak ajánljuk, akik a nyaralásukra is szeretnének magukkal vinni egy-két szálat a kedvenc kubaiból!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!