Az online vásárlás már szinte mindenki életébe beférkőzött, ezáltal nagymértékben csökkent a személyes értékesítések száma. Ezeket a neten megvett termékeket el kell valahogy juttatni a megrendelőkhöz, amely jelentős munkát ad a csomagküldő cégeknek is. De a világhálón történő vásárlások mellett azok is a futárcégeket választják, akik valamilyen családtagnak, ismerősnek szeretnének csomagot küldeni.

Mára már megvan a bizalom

Néhány éve sokan még bizalmatlanul tekintettek a futárszolgálatokkal való csomagküldésre, de mára ez gyökeresen megváltozott. Ahhoz, hogy dönteni tudjunk, melyik céget válasszuk, érdemes a Csomagnet.hu gyűjtőportál csomagküldés belföldre weboldalát, valamint vonatkozó blogcikkeit, a gyakran ismételt kérdések kategóriáját is végigböngészni.

A belföldi csomagküldés oldalon módunk van az egyes cégek összehasonlítására. Ezt pedig úgy tehetjük meg, hogy egyszerűen csak beírjuk a küldendő csomagunk szélességét, hosszúságát és magasságát, valamint súlyát, és rányomunk a “Mutasd az ajánlatokat” gombra. Ezután megkapjuk részletezve, hogy melyik futárcég milyen feltételek mellett tudja a szolgáltatást elvégezni. A listát ár szerinti növekvő sorrendben kapjuk meg. Egy cég neve többször is szerepelhet annak megfelelően, hogy a normál vagy az expressz, azaz extra gyors csomagkiszállítást választjuk.

A listázási oldalon felül tovább szűrhetjük a kapott eredményeket szolgáltatóra, szállítási és fizetési módra. Külön opció a nyomtatásra való rákérdezés, ugyanis vannak olyan cégek, amelyeknél a csomagcímkét a megrendelőnek kell kinyomtatni. Így akinek nincs nyomtatója, másik céget kell választania.

Kik szállítanak a leggyorsabban?

A kapott listából is kitűnik, hogy vannak cégek, amelyek felár nélkül is vállalják a gyorsaságot. Ilyen szempontból az első a GLS, amely garantálja a másnapi kiszállítást. A DPD és az MPL is elég gyors, ők kétnapos határidővel teszik ugyanezt belföldön. A Sameday maximum 3 napos határidővel szállít. Ismert cég még a TNT, de ők igazából külföldi csomagküldésnél a verhetetlenek, hiszen légi úton is szállítanak, ezért ők kizárólag felár ellenében vállalják a másnapi határidőt.

Hol spórolhatunk?

Ha nincs szükség a gyorsaságra, hogy már másnapra is megérkezzen a csomag, ráér a 2-4 munkanap, akkor lehet az olcsóbb megoldást választani.

A másik kézenfekvő lehetőség, ha csomagpontba vagy Pick Pack Pontra küldjük a csomagot, hiszen így nem kell futárt igénybe venni a házhoz szállításra, a cég is spórol vele. De az országban nem mindenhol van ilyen csomagfeladási, illetve átvételi alternatíva. Viszont ha a feladónak van ilyen a lakhelye közelében, és a címzett is el tud menni a kapott küldeményért, akkor jogos, hogy kevesebbet kell az ilyen szolgáltatásért fizetni. Az ajánlati lista oldalán minden egyes találatnál további részletes információkra bukkanhatunk az egyes kiszállításra vonatkozóan.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: csomagnet.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.