A nagy divatcégek kiváló öltönyöket kínálnak, azonban az egyedi öltönyök is tarolnak a piacon. Gyakran nehéz eldönteni, hogy milyen öltönyt válasszunk, látogassunk-e el a szabóhoz és válasszuk az egyedi bespoke-ot vagy semi-bespoke-ot, vagy inkább a divatházak próbafülkéit keressük, és próbáljuk fel a legújabb modelleket, melyek a legnevesebb divatbemutatók kifutóin debütáltak?

Cikkünkben megnézzük, hogy egyes esetekben milyen öltönyökhöz juthatunk hozzá, és mindez mennyibe kerül, így könnyedén eldöntheted, hogy melyik megoldás tetszik a legjobban.

Néhány alapfogalom

Ahogy a bevezetőben is említettük, a szabónál többféle lehetőség közül lehet válogatni. Ha az öltöny készítés Budapest belvárosában történik, a The Suit Company üzletében, akkor háromféle lehetőség között választhatsz.

  • A bespoke az öltönykészítés csúcsa, teljesen egyedi szabásminta készül, a legnemesebb anyagokból választhatsz és gyakorlatilag teljesen kézzel készítik.
  • A semi bespoke a “majdnem bespoke”, szintén kiváló anyagokból lehet választani, egyedi a szabásminta, azonban az összeállításhoz már gépi technológiát is használnak.
  • A kész öltönyök pedig gyors megoldást kínálnak és a lehetőségeken belül ezeket is méretre illesztik.

Akkor most nézzük meg, hogy mennyi az annyi, mennyibe kerülnek az öltönyök a különböző kategóriákban!

A márkás konfekció

Ebbe a kategóriába a nagyobb divatházak tartoznak, mint például a Boss vagy a Pierre Cardin. A felhasznált anyagok jó minőségűek, a szabás és az anyagok a legújabb trend szerintiek. Azonban konfekcióról lévén szó, nincs lehetőség egyedi igényekre vagy méretezésre. Ebben a kategóriában kb. 150.000-200.000 Ft körül találsz öltönyt.

A semi bespoke

A következő árkategóriában a fent említett semi bespoke tartozik, ami teljesen egyedi öltönyt takar, hiszen ahogy említettük, minden összetevőt megválaszthatsz. Szabóságtól függően 250.000-400.000 Ft körüli árakkal találkozhatsz, a ruhára azonban 5-6 hetet várnod kell.

Luxus konfekció

A legnagyobb márkák modelljei tartoznak ide, mint például az Armani vagy a Canali. Ezek az öltönyök kiváló minőségű anyagból készültek és az üzletben is szakértő segítséggel fogsz találkozni. Azonban konfekcióról lévén szó, biztos, hogy igazítani kell rajta. Az ár: 400.000-850.000 Ft.

No limit konfekció

Olyan luxusmárkák öltönyeit találhatjuk itt, mint például a Brioni vagy a Kiton. Ez a legdrágább konfekció. Kiváló minőség és magas presztízs jellemzi, ára 850.000-1,5 millió Ft.

És a csúcs: a bespoke

Ha a legmagasabb minőséget, a legkiválóbb anyagokat, az egyedi méret alapján készült szabást, minden egyes paraméter kiválasztási lehetőségét és egyben stílustanácsadást is szeretnél választani, akkor a bespoke a te pályád! Elkészítési ideje 2-3 hónap. És az ára? A választott anyagtól és természetesen a szabóságtól függően 850.000-3 millió forint.

Ha tehát eldöntötted, hogy mennyi pénzt szeretnél öltönyre költeni, akkor cikkünk alapján már képben is vagy, hogy hová vezessen az első utad, ahol megszerezheted minőségi öltönyödet.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.