Hétfő délután egy megkülönböztető jelzést használó Mercedes rendőrautó a 8. kerületi Népszínház utcában sietett a Blaha Lujza tér irányába. Egy szemtanú elmondása szerint éppen egy villamos mellett haladt el, amikor a Kiss József utcából egy fekete színű, német rendszámú BMW X5 balra kikanyarodott, éppen elé…

Mercedes és BMW ütközött

A Mercedes hangos csattanással a BMW bal hátsó futóművének ütközött, majd már kitört bal kerékkel a jobb oldali járdára csúszott. A BMW 90 fokkal elfordult az ütközéstől, a jobb futóműve a villamossín vájatába akadt és szintén kitört. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kirobbantak a légzsákok

A rendőrautóban kirobbantak a légzsákok, a benne utazó két rendőr közül a jobb első ülésen utazó kézsérülést szenvedett, őt a helyszínen ellátták a mentőszolgálat szakemberei.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokkot kapott egy lány

A BMW-t egy férfi vezette, rajta kívül az autóban még egy férfi, hátul pedig két fiatal lány ült. A lányok közül az egyik sokkos állapotba került a karambol hatására, őt szintén kórházba szállították további vizsgálatok céljából.

Nem szólt a sziréna

Több szemtanú állítása szerint a rendőrautó csak a megkülönböztető fényjelzését használta, a szirénát nem, ettől persze a BMW vezetőjének még észlelnie kellett volna.

A villamossínen állt meg a BMW

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Kitörött a rendőrautó kereke

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Kirobbantak a légzsákok

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Komoly fennakadást okozott a baleset

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Elszállították a rendőrautót

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Fennakadás a tömegközlekedésben

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a darus autómentőjük segítségével a szolgálati autót leemelték a sínekről. A baleset miatt a 28-as, a 37-es és a 62-es villamos a Blaha Lujza tér M és a II. János Pál pápa tér M megállók között mintegy másfél órán keresztül egyáltalán nem, a 99-es és a 217E autóbusz pedig terelve közlekedett, nem érintette a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) megállót és Kiss József utca megállót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK