Polgárdiban több kutya és macska rejtélyes körülmények között pusztult el a közelmúltban, és mérgezést sejtettek az esetek hátterében.

Újabb esetek

Nyikos László, a település polgármestere kedden a Facebookon arról számolt be, több jelzés is érkezett hozzájuk, történt rendőrségi feljelentés is a különböző ügyekben, de azóta is a tudomásukra jutottak újabb gyalázatos esetek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent kivizsgálnak

„A város komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy feltárjuk az események részleteit! Minden bejelentést komolyan veszünk! Olyanra is volt példa, hogy ismeretlenek húsdarabot dobtak be egy ház udvarába, amit laborba szállítottunk kivizsgálásra, viszont nem találtunk mérgező anyagot a csalétekben” – fogalmazott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Keresik az elkövetőt

A városvezető úgy folytatta, nem sajnálják sem az időt sem az energiát arra, hogy felkutassák az elkövetőt vagy elkövetőket, azt szeretnék elérni, hogy eredményes legyen a nyomozás és a törvény előtt feleljen az, aki ilyen gyalázatos dologra vetemedik – írja a 24.hu.

Nagy felajánlás

Közölte, nincsenek egyedül a szándékukkal. Nevük elhallgatását kérő civilek egy csoportja azzal kereste meg a városházát, hogy átadjanak a részükre 300 ezer forint nyomravezetői díjat, amit az kaphat meg, akik hiteles és hasznos információval tudja segíteni a hatóságok munkáját.

Kell az információ

Mivel a Szeretem Polgárdit Egyesület tagjaival a városvezetés is mélységesen elítéli az ilyen cselekedeteket, az összeget további 100 ezer forinttal egészítik ki. Így aki érdemi információval tudja segíteni a nyomozati munkát, annak összesen 400 ezer forint ütheti a markát.

Itt lehet jelezni

„Kérik, ha bárki észlelt valami gyanúsat a környezetében, információja van az esetek körülményeiről, vagy olyan személyről, illetve személyekről, akik feltételezhetően kapcsolatba hozhatóak a bűncselekmény elkövetésével, az haladéktalanul keresse meg a Polgárdi Rendőrőrs illetékeseit, vagy írjon a városháza elektronikus levelezési címére” – írták.

Személyesen találkozik

A polgármester emellett személyesen is áll bárki rendelkezésére soron kívül, amennyiben használható információval rendelkezik az eset vonatkozásában.

Ő kaphatja meg a pénzt

A nyomravezetői díj annak jár, akinek a segítő információja alapján a rendőrség elő tudja állítani a feltételezett elkövetőt vagy elkövetőket, valamint jogerős ítélet születik az ügyben az elkövető(k) terhére.

Méltó büntetést akarnak

Nyikos László garantálja, hogy ha a nyomravezető úgy kívánja, közreműködését teljes titoktartásban kezelik, róla semmilyen információ nem fog napvilágot látni. Kérem, fogjunk össze és tegyünk meg mindent azért, hogy aki ilyet tett, az elnyerje méltó büntetését – zárta a posztot a polgármester.

Budapesti eset

Ahogy írtunk róla, a rendőrség is nyomoz a Margitszigeten történt kutyás mérgezések ügyében. Több állattartó jelezte, hogy rosszul lett a kutyája, miután sétáltatni vitte a 13. kerületi zöldövezetbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció