Másfél évvel Venczel Vera halála után sem enyhül özvegye fájdalma. Czapp György magányosan, segítség nélkül próbálja feldolgozni imádott felesége elvesztését, betegsége miatt ugyanis nem merik őt szerettei látogatni. A színésznő a napokban lett volna 77 éves.

2021 őszén hunyt el

Az Egri Csillagok Vicuskájaként országos ismertséget szerzett Venczel Vera hosszas, súlyos, de méltósággal viselt betegség után hunyt el 2021. október 22-én. Hátrahagyta a rossz egészségi állapotban lévő férjét, Czapp Györgyöt, akivel ötven éven át voltak egymásnak hű társai. A grafikus még most is szenved a gyásztól, fájdalmát még szavakba is nehezen tudja önteni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Borzasztó lelkiállapotban

„Nem tudok mit mondani, nem lehet megfogalmazni mit érzek. Még mindig borzasztó lelkiállapotban vagyon – mondta a Blikknek Czapp. – Másfél éve képtelen vagyok ezen túllépni. Mérhetetlen bennem a fájdalom. Bármit teszek, ezt sajnos már nem lehet visszacsinálni, bármennyire is szeretném. Nagyon hiányzik Vera, ennél többet tényleg nem is tudok mondani.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Csendben éli meg a gyászt

A grafikus lánya, Forgó Betti és unokái próbálnak segíteni, ám Czapp nekik is nagyon nehezen tud beszélni felesége hiányáról. Inkább magában, csendben éli meg a gyászt.

„Nem az a panaszkodós fajta”

„Majdnem mindennap beszélek vele telefonon – mesélte Betti. – Édesapám nem az a nyavalygós, panaszkodós fajta, és nem is mutatja ki, ha valami bántja. A hangjából azonban hallom, hogy nincs jól, főleg mostanában.

Oltárt rendezett be otthon

„Biztos vagyok benne, hogy mint mindennap, gyújt egy gyertyát Vera urnája előtt, körülötte pedig egy kist oltárt rendezett be a szobában” – mondta Czapp lánya, aki jóideje nem találkozhatott már személyesen édesapjával.

Nagyon féltik

„Sajnos ő is régóta beteg, jelenleg sincs jó állapotban, ezért nagyon féltjük őt. Én és a gyerekek is dolgozunk, emberek között vagyunk, és nem akarjuk ebben a vírusos időszakban bármiféle járvánnyal megfertőzni.

Nem fogad látogatókat

Czapp Györgynek nagyon kell magára vigyáznia, ezért nem fogad látogatókat, és legfeljebb csak akkor hagyja el az házát, ha orvoshoz kell mennie. Egyébként otthon van és még mindig gyászban telnek a mindennapjai. Valószínű ez már nem is fog változni, ötven év házasság után nem lehet megszokni a másik hiányát.

Második anyjaként szerette

Bettinek sem könnyű feldolgozni, hogy a Jászai Mari-díja színésznő, akit második anyjaként szeretet, nincs többé. Rengeteg szép emléke, élménye van, mely Verához kapcsolódik.

Mindig elfoglalt volt, rengeteget dolgozott

„Pont most gondolkodtam azon, hogyan is ünnepeltük a születésnapját. Telefonon mindig felköszöntöttem őt, de a személyes találkozót nehéz volt összehozni, mert Vera mindig elfoglalt volt, rengeteget dolgozott. Volt, hogy apu májusi születésnapjával együtt ünnepeltük meg, és mindig nagyon meghitt, jó hangulatban telt” – emlékezett vissza Betti a Blikk írásában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Venczel Vera. Fotó: archív