Internetes videósorozatot indított a kormány az oltási tudnivalókkal kapcsolatban. A rövid tájékoztató videókban Dr. Merkely Bélát kérték fel, hogy mesélje el a tapasztalatait a koronavírus-oltással összefüggésben.

Videósorozat indult

Amint arról korábban beszámoltunk a BudaPestkörnyékén, a kormány videósorozatot indított, amelyben a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat igyekeznek megválaszolni. A kormány hivatalos közösségi oldalain megjelenő videók röviden, de részletesen számolnak be a koronavírus-oltásról is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Merkely Bélát kérték fel

A videósorozat első részében Dr. Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát láthattuk feltűnni, aki az első adásban arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben miért a legjobb választás az oltás.

Felkerült a második rész is

Vasárnap megjelent a kormány Facebook-oldalán a tájékoztató videósorozat második része, amelyben csakugyan Merkely Béla doktor számol be arról, hogy az oltás hogyan működik.

Modern technológia

Az egyetemi rektor azzal kezdi a videót, hogy leszögezi, a koronavírus-vakcina nagyon modern technológián alapszik. Ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az oltás a reakció révén beindítja a szervezet immunrendszerét, ami miatt érezhetünk az oltás után bőrpírt vagy hidegrázást is.

Ritkák az extrém szövődmények

Merkely Béla azzal folytatta a tájékoztatást, hogy a vakcina beadása után az orvosok csak nagyon ritkán találkoznak jelentős szövődményekkel. Mint mondja, ezek a szövődmények még gyógyíthatóak is.

Súlyos következményei vannak a koronavírusnak

Az orvos ezután kitért arra is, hogy a vakcinával szemben a koronavírusnak nagyon súlyos következményei, mellékhatásai lehetnek, amelyeket rossz esetben csak lélegeztetőgéppel tudnak kezelni az egészségügyi dolgozók. Merkely Béla azonban figyelmeztetett arra is, hogy sok esetben még a beteg életét sem tudják megmenteni a technológiák és az orvosi bravúrok, ezért lenne szükség a mielőbbi tömeges oltásra.

Kapcsolódó

A koronavírus veszélyesebb

“A Covid-19 fertőzésnek súlyos következményei vannak: lélegeztetőgép, halál, sokszervi elégtelenség, adott esetben Covid-fertőzés után hosszan tartó betegség, amely nem összehasonlítható bármely vakcinának az esetleges minimális oltási reakciójával” – hangsúlyozta Merkely doktor.

Mutatjuk a videósorozat második részét

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: