A Hegyvidéki karácsonyi vásáron Danny és Béla ad karácsonyi koncertet. Vecsésen, fiatal fúvósok, a BlechKraft Együttes térzenéjét élvezhetjük. A Larus Rendezvényközpontban az év utolsó Pici Piaca várja a kisgyermekes családokat. Az Erzsébetligeti Színházban a Szegedi Kortárs Balett varázslatos Diótörője, Ócsán Soltész Rezső adventi koncertje ringat ünnepváró hangulatba.

Danny és Béla karácsonyi mesekoncert – Advent a Hegyvidéken

A Városháza téren Danny és Béla mesekoncertje karácsonyi dalokkal, mesékkel fűszerezve a Hegyvidéki karácsonyi vásáron.

Bolondos történetekkel

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Hangszeres meseelőadás

A 2010-ben Magyarországra érkezett ütőshangszeres mesélő, Danny Bain, jellegzetes mesemondó stílusát már sokan ismerik, gyerekelőadásaival számos díjjal és elismeréssel jutalmazta a magyar színházi világ. Ágoston Béla multiinstrumelista lényegében minden hangszeren játszik, zeneszerzőként lemezeken, filmekben és gyerekszínházi előadásokban is letette már a névjegyét. Danny és Béla a karácsonyi koncerten játékos módon, létező és eddig még nem létezett hangszereken, bolondosabbnál bolondosabb történetekkel.

Térzene Vecsésen

A Térzene Program bemutatja: BlechKraft Együttes Koncertje Bálint Ágnes Kulturális Központ előtti Fő téren. Fiatal tehetséges zenészek, akik a fúvószene egy teljesen más oldalát mutatják be, egy egyedi fúvós hangzás, a koreográfiákkal megspékelt slágerszámok, a hatalmas energia és a virtuóz szólók teljesen lehengerelik a közönséget.

BlechKraft Együttes Koncertje

Diótörő az Erzsébetligeti Színházban

A Diótörő balett ötlete a cári színház egykori igazgatójától származott. E. T. A. Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséje alapján olyan mese-balettet akart színpadra vinni, ami minden addigit felülmúl, mind hangzásban, mind pedig látványban. Csajkovszkijt kérte fel a muzsika megkomponálására. A hattyúk tava és a Csipkerózsika után harmadik, egyben utolsó balettje is nagy sikert hozott a szerzőnek, a Diótörő a balettirodalom leggyakrabban játszott darabja lett, generációk közös élménye, az adventi készülődés kihagyhatatlan meséje, a Szegedi Kortárs Balett varázslatos előadása az Erzsébetligeti Színházban.

A Szegedi Kortárs Balett varázslatos előadása

Soltész Rezső adventi koncertje Ócsán

Az idei advent időszakában Soltész Rezső „Érzem, jön a Karácsony” című kétrészes karácsonyi előadását ajánljuk nektek. Soltész Rezsővel már találkozhattatok a Vigadóban, ahol a legnépszerűbb slágereiből adott nagysikerű koncertet. Advent várás időszakában teljesen új műsorral, szebbnél szebb világszerte ismert karácsonyi dalokkal kedveskedik nektek (White Christmas, a Jingle Bells, a Vár reánk az ünnep, a Télapó a városban jár, az Ave Maria, Hol van az a kisfalu stb.)

Pici Piac a Larus Rendezvényközpontban

AZ ÉV UTOLSÓ Pici Piaca! A város legmenőbb baba-mama-gyerek dizájner vásárán több mint 50 tehetséges magyar tervező gyönyörűszép hazai termékeivel vár december 12-én vasárnap: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak. Sok-sok új kiállítóval és persze a korábbi, kedvenc márkák is ott lesznek a Larus Rendezvényközpontban. 

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/Dannymesel