A közbeszerzési értesítőből az derül ki, hogy egy csodálatosan szép általános iskolát fognak építeni Biatorbágyon. A beruházás 5,9 milliárd forintba kerül, a tender győztese a Mészáros-családhoz tartozó, felcsúti bejegyzésű Fejér-B.Á.L. Zrt.

Biatorbágy épül-szépül. Hamarosan egy új 33 termes iskolával gyarapodhat az M1-es mellett fekvő kisváros. Ahogy azt nemrég megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, az agglomeráció harmadik legjobb általános iskolája, a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola is Biatorbágyon működik.

Egyre többen lesznek Biatorbágyon is

A településen szép játszóterek, parkok, jól átgondolt fejlesztések történtek, a lakosságszám is szépen gyarapodik. A helyiek ugyan gyakran ki vannak akadva a „lakóparkosokra” mert szerintük miattuk van dugó, ugyanakkor a kisváros külterületein felépült gyárak, üzletek sok adóbevételt hoznak a településnek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A település nemsokára egy szép új iskolát kap. A közbeszerzési eljárásban azt írják, hogy az új suli a Kálvin tér 4. 452/4 és 452/3 hrsz. alatt található ingatlanhoz tartozó, mélyebben fekvő hátsó telekrészen fog megépülni. Ez látszik az alábbi térképen.

Majdnem 6 milliárdba kerül

Nettó 5,999 milliárd forintos ajánlatával a Mészáros-család egyik fő cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. építheti fel az új általános iskolát – írja az Index. Hozzáteszik, egy meglepően sok pénz, az összehasonlítás kedvéért eredetileg az új Bozsik stadionra terveztek ötmilliárdot. Vagy mondjuk a Bibó szakkollégium teljes felújítása bontásokkal együtt elsőre a tizenötödére, 405 millióra lett belőve. 

Átlagos iskola szép tetővel

Az iskola ránézésre teljesen átlagos, sőt inkább kicsi, egy évfolyamon maximum két osztállyal számoló iskola képe látszik – írja a portál.

16 darab tantermet kell nekik építeni, szaktermekkel együtt összesen 33-at, minimum 1,9 méteres belmagassággal. Ehhez kell még egy tornaterem és egy „labdajátékokra alkalmas” 44×22 méteres sportpályát, körülötte futópályával. A tetőnek „magyar organikus építészeti stílusúnak” kell lennie. A közbeszerzésen csak két másik nevező indult, lényegesen magasabb árakat megadva.

Kiemelt kép: illusztráció, nem a leendő biatorbágyi iskolának a látványterve