Nyílt levélben kér segítséget Mészáros Lőrinctől Érd polgármestere. Csőzik László azt írja az ország leggazdagabb emberének, hogy támogassa az érdi kézilabdacsapatot, mivel Mészáros Lőrinc „igen elkötelezett az érdi fejlesztések iránt.”

Nyílt levelet tett közé Facebook oldalán Csőzik László. Érd polgármestere arra kéri Mészáros Lőrincet, hogy „vegye fontolóra az Érden elköltött magyar adóforintokból származó haszon egy részének közcélú visszaforgatását, és az érdi kézilabdás lányok csapatának szponzorálását.” Erről bővebben a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Rengeteg pénzbe kerülnek a kézisek

Csőzik László a héten jelentette be, hogy nem engedheti meg magának Érd, hogy több száz millió forintot költsön a női kézilabda csapatra, mert kell a pénz utakra és az érdiek életminőségének javítására.

„Óriási teljesítmény volt, amit a lányok és edzőik eddig elértek, de a város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!” – írja a város vezetője.

35 milliárdos megbízás Mészárosnak

A polgármester csütörtöki levelében azt is leírja, hogy Mészáros Lőrinc összesen 35 milliárd forintos megbízást kapott Érd előző vezetésétől. Az ország leggazdagabb embere a következő beruházások fejlesztésére kapott megbízást: „az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának fejlesztése és bővítése, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója és bővítése, a Fenyves-Parkvárosi köznevelési centrum, általános iskola, sportcsarnok és tanuszoda megépítése, továbbá az Érdi Járásbíróság és Ügyészség új épületének felhúzása – az itt élőket is szolgálják. Akárcsak az érdi futballstadion és multifunkcionális sportközpont, illetve az Érd – Érd alsó vasúti összekötő vágány és kapcsolódó létesítmények kivitelezése” – írja Csőzik László.

Volt polgármesterként is megszólítja Mészárost

Mészáros Lőrinc hét évig vezette Felcsútot, erről is megemlékezik levelében Csőzik László. Azt írja, mint volt polgármester tisztában van azzal, hogy milyen nehéz úgy vezetni egy települést, amikor az forráshiánnyal küzd. „A sajtóból bizonyára Ön is értesült róla – az előző önkormányzati ciklusból Érd komoly pénzügyi problémákat is örökölt, amelyeket igyekszünk közmegelégedésre megoldani.

Ezek egyike az NB I élvonalába tartozó női kézilabdacsapatunk fenntartása. Büszkék vagyunk a csapat eddigi sikereire, és szeretnénk megőrizni mindazt az értéket, amit teremtettek, de a tavalyi 400 milliós önkormányzati támogatás csaknem dupláját, 700 millió forintot kitevő finanszírozási igény jelentősen meghaladja a lehetőségeinket. Ez az összeg az érdiek által befizetett építményadó kétharmadát tenné ki. Jogos az igény, hogy e közpénzből inkább az érdieket közvetlenül érintő problémákat próbáljuk orvosolni, köztük az utak, járdák és a vízelvezetés katasztrofális állapotának javítását. Az érdi sportélet iránti elkötelezettségünk jeleként ugyanakkor az utánpótlás-nevelést a továbbiakban is segíteni kívánjuk.”

Bármikor megkezdhetik a szponzorációs tárgyalást

A levél végén arra kéri Csőzik László Mészáros Lőrincet, hogy a beruházásokból származó haszon egy részét forgassa vissza közhasznú célokra, köztük az érdi kézilabdacsapat támogatására. „ Tisztelettel arra szeretném kérni, hogy vegye fontolóra az Érden elköltött magyar adóforintokból származó haszon egy részének közcélú visszaforgatását, és az érdi kézilabdás lányok csapatának szponzorálását.

Örömmel vettem tudomásul, hogy Öntől, mint Magyarország legvagyonosabb vállalkozójától, nem áll távol a társadalmi felelősségvállalás ügye, és gond esetén hajlandó segíteni. Mivel Érd új pályára állítása vélhetően Önnek is fontos, kérem, vegyen részt nem csupán a város építőköveinek, de csapatszellemének megerősítésében is. Egyetértése esetén javaslom a szponzorációs tárgyalások megkezdését a sportegyesülettel, amelyben készséggel közvetítek.” – írja az érdi polgármester Mészáros Lőrincnek.


Kiemelt kép: illusztráció