Emberi mulasztás okozta a szombat éjszaka történt metróbalesetet Kőbánya-Kispesten. A BKK eddigi vizsgálata szerint az egyik szerelvény a tilos jelzés ellenére indult el.

Metróbaleset Kőbányán

Ahogyan arról a Budapestkörnyeke.hu is beszámolt, január 21-én, szombat éjszaka ütközött össze két szerelvény az M3-as metróban Kőbánya-Kispest kihúzó vonalán. A balesetben senki nem sérült meg, a metrók nem szállítottak utasokat.

Tönkrement a pálya

A baleset miatt a harmadik, ott álló szerelvény is sérült. A pálya az adott helyen tönkrement, a kisikló vonatok a kábeleket elvágták és a programszőnyeget is elszakították. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Így nézett ki a pálya az ütközés után

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Emberi mulasztás történt

Az eset körülményeit az illetékes hatóságok mellett a BKK is elkezdte kivizsgálni, és hamar arra jutottak, hogy emberi mulasztás történt – írja a 444.hu.

A tilos jelzés ellenére indult el

Az elsődleges vizsgálatok megállapították, hogy a Kőbánya-Kispest állomás kihúzójában az egyik metrószerelvény tilos jelzésre indult el.

A mozgásfigyelő rendszer ki volt kapcsolva

Ráadásul nemcsak, hogy a sofőr nem megfelelő időpontban indult el, de még a vonat indítását, mozgását, illetve sebességét folyamatosan felügyelő rendszer is ki volt kapcsolva a járművön. A BKV szerint minden más biztonsági rendszer működött. Emiatt tartják valószínűnek, hogy emberi mulasztás okozta a balesetet.

A főpolgármester kiment a helyszínre

Ezzel kapcsolatban korábban már Karácsony Gergely főpolgármester is posztolt a közösségi oldalára. Tüttő Katával ki is mentek a baleset helyszínére. A főpolgármester már akkor azt írta, hogy valószínűleg emberi mulasztás történhetett.

Karácsony Gergely és Tüttő Kata a baleset helyszínén

Forrás: Facebook

Tovább vizsgálódnak

„A vizsgálatok tovább folytatódnak, hiszen teljes körűen, valamennyi körülményt és adatot figyelembe kell vennünk”– közölte a vállalat.

Csúszhat a 3-as metró felújítása

A VEKE szerint a baleset miatt a 3-as metró rekonstrukciója is csúszni fog, hiszen a kivitelező sem tud anyagot szállítani. Jelenleg a helyszínen a rendőrség és a KBSZ vizsgálódik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK