Ahogy azt nem sokkal ezelőtt az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon súlyos metróbaleset történt a Kőbánya-Kispest állomásnál. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) percekkel ezelőtt közleményt adott ki, ebben részletesen leírják, hogy mi történt.

Két vonat egyszerre indult el

Baleset történt a 3-as metró Kőbánya-Kispesti végállomásán, a kihúzóban. Két vonat egyszerre indult el a kihúzóvágányokról, miközben csak az egyiknek lett volna szabad – írják a VEKE közösségi-oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kisiklott szerelvények

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Járművezetői hiba történhetett

Egyelőre a járművezetői hibára gyanakodnak, két szerelvény csúnyán összetört, az egyik kocsi forgóváza is leszakadt.

Csúnyán néznek ki a szerelvények

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Tönkrement a pálya

A harmadik, ott álló szerelvény is sérült. A pálya az adott helyen tönkrement, a kisikló vonatok a kábeleket elvágták és a programszőnyeget is elszakították.

Kicsúszott kocsi

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Kérdéses a hétfői közlekedés

A kihúzó most nem használható, kérdéses, hogy a hétfő hajnali üzemet hogyan tudják elindítani – írja a VEKE.

Nincs elég szerelvény

Mint fogalmaznak, nem is elsősorban az a probléma, hogy a vonalon nem tudnak járni a vonatok. Határ úton tudnak fordulni, és onnan egyvágányon kiszolgálható Kőbánya-Kispest, viszont a kocsiszín most így el van vágva a pályától, nincs elég szerelvény kint a vonalon.

Nagy a baj

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Felmérik a károkat

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK

Csúszhat a 3-as metró felújítása

A VEKE szerint a baleset miatt a 3-as metró rekonstrukciója is csúszni fog, hiszen a kivitelező sem tud anyagot szállítani. Jelenleg a helyszínen a rendőrség és a KBSZ vizsgálódik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BudaPestkörnyéke.hu/GK