Ha jobban belegondolunk, tényleg így van, az ásó, a lapát és a gereblye hármasa után talán a legnépszerűbb kerti tartozék, a metszőolló. Sokan nem is tudják, mennyi mindenre használható. Bár a kiválasztása nem mindig a legegyszerűbb feladat.

A minőség magáért beszél

Amennyiben a Szentiváni kertcentrum metszőolló kínálatából választunk, nem járhatunk rosszul. Minőséget kapunk korrekt áron.

Metszőolló és metszőolló között bizony óriási különbségek lehetnek. Ezért sem mindegy, hogy milyen kerül a kezünkbe először. Ha egy egyszerű, a minőséget minden téren nélkülöző eszköz jut nekünk, könnyen elhidegülhetünk tőle. Ez nem véletlen. Amivel kifejezetten kellemetlen élmény dolgozni, azt nem zárjuk be a szívünkbe.

Amíg nem próbálunk ki egy IGAZI metszőollót, addig nem is érzékelhetjük mindezt.

Milyen metszőollót vásároljunk? Az ajánlott márkák közül érdemes kiemelni a svájci Felco, a finn Fiskars, illetve a német Löwe és Wolf Garten márkákat. Jóval drágábbak, mint a bóvli? Meglehet. De az első használat után nem lesz több kérdésünk. Azaz egy szinte biztosan lesz. Miért csak most?

Ezek a gyártók nem 5 éve kezdték a szakmát, nagyon komoly tapasztalat van a hátuk mögött. 

Néhány kiemelkedő terméktulajdonság:

  • Rendkívül ellenálló, ugyanakkor kényelmes markolat
  • Prémiumminőségű acélpengék, amelyek hosszan megőrzik élességüket
  • Cserélhető alkatrészek
  • Meglepően könnyű súly

A márkák kínálatának tengerében könnyen elveszünk. Nincs olyan igény, amit ne tudna valamelyik típus kielégíteni.

Az átlagosnál érzékenyebb a kezünk? Netán balkezesek vagyunk? Gond egy szál se, ezekre is találunk megoldást. A metszőollók elérhetők forgónyeles változatban is, mellévágós és rávágós kialakítás közül is választhatunk. De mire is jó a metszőolló?

Amikor jó a metszőolló a háznál

Képzeljük el! Végre beköltözünk a frissen vásárolt kertes házunkba. Szép idő van, még a nap is süt. Égünk a tenni akarástól. Sok bent a feladat, de a kert hívogató szavának ilyenkor nem lehet ellenállni. Látjuk is, hogy egy kicsit elburjánzottak a bokrok és a tuják. Jó lenne őket rendbe tenni. Mi kellene hozzá? Hát persze, metszőolló.

Ez csak egy példa volt a sok közül, folytathatnánk a sort egészen a gyümölcsfák metszéséig. Sőt, a bátrabbak bonsai kalandokba is keveredhetnek. Ott tartottunk, hogy meg kell vennünk az első metszőollót. 

Ez a bizonyos első metszőolló ne egy olcsó, kényszerdarab legyen. Áldozzunk rá egy kicsivel több pénzt és nagyon hamar megtérül. De mégis hogyan? Hát sok-sok örömteli mosolyon át.

Karbantartás, hogy mindig kéznél legyen

Ahhoz, hogy tényleg komoly, sokáig tartó kapcsolat alakuljon ki köztünk, egy fontos feladatot nem szabad elfelejtenünk.

A metszőollónk karbantartása:

  • munkálatok után mindig tisztán és szárazon tegyük el,
  • lehetőleg nedvességtől védve, száraz helyen tároljuk,
  • folyamatosan ellenőrizzük hibátlan működését,
  • kizárólag éles pengével használjuk (az életlen penge a növénynek és nekünk sem lesz öröm).

Láthatjuk, hogy egy kis törődés mellett nagyszerű társunk lehet a kerti munkálatok során.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: kertesontozes.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.