Brutális sebességgel terjedt a tűz kedden, Pilisvörösváron, egy szivattyúboltból a szomszédos élelmiszerüzletre. A bolt tulajdonosai ugyan megpróbálták, de nem tudták megakadályozni a pusztítást.

Tűz volt Pilisvörösváron

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, kedden hatalmas tűzhöz riasztották a Katasztrófavédelem munkatársait a pilisvörösvári Fő utcában, ahol egy boltban csaptak fel a lángok. A lángok egy szivattyúboltban csaptak fel, onnan terjedtek tovább az üzletlánc épületére.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kimenekítették az óvódásokat

Az égő épület mellett egy óvoda van, amelyet  a veszélyre tekintettel azonnal kiürítettek. A gyerekeket  azonnal kimenekítették az épületből. A helyiek tétlenül álltak a lángokkal szemben. A katasztrófavédelem ötös fokozatú, azaz a legmagasabb riasztást rendeltée el, az utat teljes szélességében lezárták. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nagyon durván égett

„Mi akkor értünk ki, amikor már lángolt a bolt, nagyon durván nézett ki. Szerencsére a tűzoltók gyorsan kiértek, nagyon sokan, több csapattal kezdtek oltani. Most már csak füstöt látunk, meg azt, hogy néha fel-fel lobban valami” – mondta a Ripostnak az egyik szemtanú. 

Áramszünet volt 

Pilisvörösváron, a túzeset napján, áramszünet volt. Egyesek szerint ez is lehetett a tűz egyik kiváltó oka. „Nem tudja még senki, mitől keletkezhetett a tűz, mert sokan elektromos hibáról beszéltek, de áram itt sem volt, még a kártyaterminálok sem működtek a boltokban. Lehetséges, hogy egy generátort használhattak és az hibásodott meg. Nagyon sajnálatos az eset” –  mondta az egyik helyi lakos a Ripostnak. 

Gyorsan terjedt a tűz

A helyi férfi azt mondta, hogy a bolt tuladonosai mindent megtettek, hogy megakadályozzák a tragédiát: „Azt beszélték itt, hogy nagyon hamar tovább terjedt”. 

Lángol az üzlet Pilisvörösváron

Forrás: Facebook/Pilisvörösvár

Nem sérült meg senki

A bolt tulajdonosai bent voltak az épületben, amikor az egész elkezdődött, és megpróbálták ugyan eloltani a lángokat, azonban azok akkorák voltak, és olyan hirtelen, hogy nem tudtak vele mit kezdeni, ők is kimenekültek, de szerencsére nem sérültek meg senki. 

Nagy a kár

„A szivattyúboltban nagyon sok eszköz volt, nyilván sokmillós nagyságrendben. Ahogy nézzük, a bolt teljesen kiégett, ami viszont megmaradt volna, azt a víz áztatta el. És akkor még a boltról nem is beszéltünk” – mondta az egyik helyi lakos. 

Nem tudni, mi okozta a tűzet

Egyelőre még nem tudni pontosan, hogy mi okozta a tüzet és mekkora a kár, az okokat a jövőben szakértők segítségével próbálják felgöngyölíteni.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfékezték a tűzet

A tűzeset után a település Facebook oldalán azt írták, a tüzet megfékezték, már az utómunkálatokat végzik a tűzoltók a Fő utcában. „Az épület tetőszerkezete és felső szintje égett csaknem ezer négyzetméteren a Fővárosi Kataszrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint. A helyszínre jelentős erőkkel vonultak a fővárosi hivatásos, valamint a pilisvörösvári és a solymári önkéntes tűzoltók, akik kilenc vízsugárral, ezek közül két létrasugárral fékezték meg a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett”. 

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Pilisvörösvár