A nagy decemberi felhajtás közepette gyakran megfeledkezünk, vagy csak nem jut idő az év utolsó napjának megtervezésére, pedig széles választékban várnak mindenkit programok Budapesten. Szilveszter 2021-ben, karácsony otthon, szilveszter Budapesten!

Szilveszteri hajóút

Egy romantikus sétahajózás a Dunán ünnepi vacsorával kiegészülve az egyik legjobb választás lehet párok számára, akik az idei szilvesztert békésebb körülmények közt szeretnék tölteni. A társaságok korlátlan italfogyasztással, ünnepi vacsorával, olykor élőzenével és a csodálatos budapesti panorámával készülnek egy fergeteges szilveszteri élménnyel gazdagítani az utasokat. Mindamellett ez egy szimbolikus módja az újév köszöntésének, hisz a hajóra még óévben szállunk fel, a kikötésnél viszont már 2022-ben találjuk magunkat.

Szilveszteri koncert

Akik nem szívesen szállnak vízre, viszont ugyanúgy csendesebb szilveszteri programok közül válogatnának, azok szilveszteri előadáson is részt vehetnek. Ha megéheznétek, nem kell betárazni itallal és pereccel, hiszen ezen alkalomból rendelkezésetekre áll az éjféli büfé! A programok széles választéka ebben a kategóriában is biztosított, hiszen nem mindenki rajong a színházi előadásokért vagy a musicalekért, ezért a szilveszteri ajánlatok között szerepel könnyűzenei szilveszteri koncert is.

Népszerű hazai zenészek, énekesek, zenekarok adnak hangversenyt vagy koncertet ennek alkalmából, amely rendszerint ünnepi vacsorával, jobban mondva gálavacsora formájában kerül terítékre. Szilveszteri menük széles választékával várják a vendégeket Budapest legelegánsabb hoteleinek termeiben, amely az olyan hagyományos szilveszteri ételek közül is enged válogatni, mint a lencse vagy a töltött káposzta.

Szilveszteri vacsora

A szilveszteri menü nagyrészt mindenhol egy koncepcióra épül, az elkészítés és tálalás viszont már egészen más tészta! Sokan alkalmazkodnak a néphagyományokhoz. Például szárnyast, nyulat és halat nem lehet éjfél előtt enni, mert elszáll, elfut, elúszik a szerencse. Miután éjfélt üt az óra, mindenki tányérját már lencse vagy bab díszíti az újévi gazdagságot, bőséget csalogatva mindezekkel. Külföldi ismerősök vagy barátok számára ajánljuk a budapestnewyear.com oldalát, ahol hasznos információk birtokában élvezhetik a szilveszter éjjelt.

Fotó: Canva.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!