Összetört annak a rendőrnek a felesége, akit egy 16 éves fiatal sebesített meg Dunaújvárosban, egy igazoltatás során. A fiú és barátnője furcsán viselkedtek, ezért is hívott rendőrt a fiú nevelőapja. A lányról pedig napok óta semmit nem tudtak a szülei. A megsebesített rendőr SMS-ben értesített családját arról, hogy kórházban van. 

Rendőri intézkedés Dunaújvárosban

Amint arról korábban is beszámoltunk, január 25-én Dunaújvárosban, egy fiatal fiú megkéselt egy rendőrt. A járőr azért jelent meg a társasháznál, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért. A lány a bejelentés szerint hétfő óta nem volt otthon és éppen megjelent a barátjánál.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Igazoltatáskor megpróbáltak elfutni

A járőr a bejelentés ellenőrzésére odament, összetalálkozott a lánnyal és annak ugyancsak 16 éves barátjával, akik éppen el akarták hagyni az ingatlant. A lépcsőházban igazoltatni akarta őket, de a fiú a felszólítását figyelmen kívül hagyva megpróbált elfutni. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megsebesítette a lábszárát

A rendőr testi kényszert alkalmazott, a fiú azonban a földön fekve is ellenszegült, folyamatosan próbálta őt lerúgni magáról és többször ököllel próbálta megütni. Amikor a járőr megkezdte a fiú megbilincselését, a támadó egy kilenc centiméter pengéjű késsel megszúrta az intézkedő rendőr lábszárát. 

SMS-ben értette feleségét

A megkéselt rendőrt az eset után azonnal kórházba vitték, ahol sebét fertőtlenítették, tetanuszt és gyógyszereket kapott. Feleségét egy rövid szöveges üzenetben értesítette arról, hogy baj van, ne várják haza, mert kórházban van.

Összetört a felesége 

A rendőr családjával, egy Dunaújváros melletti kis településen él. Felesége és két gyermeke várta haza aznap este is, amikor este kilenckor végzett volna a munkával. Dunaújvárosban. Az asszony, amint megtudta, hogy mi történt a férjével, szinte azonnal összetört. 

Nemrég halt meg az édesanyja

Egy héttel korábban vesztette el az édesanyját, ami nagyon megviselte. Az asszony sírva mondta az ismerősének, hogy mi lett volna, ha a kés halálos sérülést okoz, ha félárván marad a két gyerekkel? – írja a deltahirek.hu. A rendőr, mint kiderült, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett és még aznap este hazatérhetett a családjához. 

Őrizetbe vették

A támadás után a fiút őrizetbe vették, ellene hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség majd a Fővárosi Törvényszék letartóztatta a fiatal férfit. 

Támadás a 11. kerületben

Korábban a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt az Újbudán megkéselt rendőr tragédiájáról, a fiatal rendőr februárban lett volna 30 éves. Az esti órákban érkezett bejelentés a rendőrséghez arról, hogy Budapest 11. kerületében, a Lecke utca egyik társasházában, egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba. 

Meghalt a rendőr

A rendőrség megerősített létszámban érkezett a helyszínre, de a késes férfi nekiment a rendőröknek. Három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, az elkövetőt később majd elfogták. A hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetését január 26-án délután egykor tartották a mátészalkai köztemetőben.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/deltahirek.hu