Felfüggesztették az Színház- és Filmművészeti Egyetem honlapját, már órák óta eltűnt minden tartalom róla, kezdve a dolgozók névsorától egészen a szervezeti felépítésig.

Technikai hiba?

Azt egyelőre nem tudni, technikai hibáról van-e szó, vagy valaki egyszerűen törölte az egészet, de nehéz nem arra gondolni, hogy köze van a már több mint ötven napja tartó egyetemfoglaláshoz, amivel az egyetem hallgatói és oktatói a kormány által szorgalmazott modellváltással és az új vezetéssel szembeni nemtetszésüket fejezik ki.

Egyáltalán nem elérhető az oldal

EZEK A BPK LEGFRISSEBB HÍREI

Ki akarták rakni a tanulókat

AZ SZFE épületeiben már előrehozott őszi szünetet is akartak hozni annak érdekében, hogy kirakhassák valahogy a tanulókat, de fontos pillanatokban kapcsolták ki az internetet, a diákok pedig egyes termekbe nem tudnak bejutni.

EZT IS ÉRDEMES ELOLVASNOD:

Máté Gábor is otthagyja az SZFE-t

Nem sikerült eltávolítani a tanulókat

Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke is megírta elutasították a Színház és Filmművészeti Egyetem épületeinek kiürítésére vonatkozó utasítást az intézmény hallgatói.

A blokád megerősítése

A diákok azt követően, hogy ki akarták őket rakni az épületből néhány nappal ezelőtt, a járványhelyzetre hivatkozva, közölték, hogy a blokádot megerősítették, illetve az SZFE épületeinek minden termét őrzik.

Bejelentések

Azt is bejelentették, hogy az őszi szünetet a tanév rendje szerint október 22. és 28. között tartják meg, tehát nem fogadják el annak előrébb hozását.

EZ IS ÉRDEKELHET:

“Vidnyánszky Attila alkalmatlan bàrmilyen oktatási intézmény vezetésére”- ezt állítja a SZFE Doktori Tanácsa

Levélben kaptak értesítést

Mint ismert Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, valamint az egyik új rektorhelyettes, Novák Emil rektori utasítást küldött körbe az intézmény oktatóinak és dolgozóinak pénteken.

Ez állt a levélben

A levélben az áll, hogy az őszi szünetet előrébb hozzák október 16 és 26 közé, és ebben az időszakban az egyetem épületeiben és kollégiumában karbantartást és fertőtlenítést csinálnak majd. – írta meg korábban a Telex.

Kiemelt kép: SZFE