A mai nap is elég macerás a MÁV-nál. Egymás után jöttek a hírek a mozdonyok meghibásodásáról és a kényszerű várakozásról, ami megkeseríti azok életét, akik a vasúti közlekedést választották. A hajnali Tópart InterCityt műszaki hiba gátolta meg abban, hogy eljusson Budapestig és több vonat is műszaki malőr miatt vesztegelt a sínpályán.

Nem ért célba a Tópart Intercity

Csütörtök reggel a Nagykanizsáról 5:14-kor Budapestre elindult Tópart IC (IC 849) műszaki hiba miatt Lepsénytől várhatóan 30 perces késéssel, csak Székesfehérvárig közlekedik. Onnan a várhatóan 8:20 után – 10-15 perces késéssel – továbbinduló sebesvonattal (9709) vagy a Göcsej InterCity-vel (IC 959) utazhatnak tovább az utasok a Déli pályaudvar felé – adta hírül a reggeli órákban a Mávinform.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nehezen követhető

A hajlani kezdés után a délelőtt sem volt jobb: a Déli pályaudvarról 10:35-kor Keszthelyre induló Balaton InterCity (IC 864) csak Székesfehérvártól közlekedett. Odáig a Déli pályaudvarról 11 órakor induló Göcsej InterCity-vel (IC 954) utazhattak az utasok. A Balaton IC bevárta ezt a szerelvényt, így félórás késéssel indult el Székesfehérvárról.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elromlott a mozdony

A Déli pályaudvarról Nagykanizsára tartó, Balatonszentgyörgyről 8:01-kor továbbindult Tópart InterCity (IC 850) mozdonya meghibásodott Sávoly és Zalakomár között, az elvontatásáig akadályozta a forgalmat. Az IC 50 perces késéssel közlekedett tovább Nagykanizsáig.

Pótlóbusz kellett

A Balassagyarmatról 11:49-kor Aszódra elindult S780-as vonat (33515) helyett járműhiba miatt Püspökhatvantól pótlóbusz közlekedett késéssel. Az Aszódról 13:44-kor Balassagyarmatra induló S780-as vonat (33524) helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedett. Az Aszód-Balassagyarmat vonalon délután hosszabb eljutási időre kell számítani – olvashattuk az újabb közleményben.

Meghibásodott a szerelvény

És még nem volt vége: csütörtök délután a Szolnokról 12:30-kor – Lakitelken át – Kecskemétre elindult S220-as vonat (37125) meghibásodott Óbögnél, csak Tiszakécskéig közlekedett. Tiszakécskétől pótlóbusz indult Kecskemétre. A Kecskemétről 12:39-kor Szolnokra elindult S220-as vonat (37124) Tiszakécskétől csaknem egyórás késéssel közlekedett tovább.

Gond lesz a hegyeshalmi fővonalon

Csütörtök délután Almásfüzitő és Komárom között meghibásodott a biztosítóberendezés, ezért a hegyeshalmi fővonalon és az S74-es vonatoknál 20-30 perccel megnőhet a menetidő.

Idős házaspár halt meg

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be arról a borzasztó tragédiáról, ami a Dunakeszi és Göd közötti vasúti átjáróban történt szerdán. A baleset áldozata egy idős házaspár volt. A helyi Facebook-csoportban a szemtanúk azt írták, hogy a „kocsi lerobbant pont a vasúti átjáróban. Idős házaspár. Bácsi próbálta a kocsit eltolni onnan, néni mozgássérült volt. Meghaltak.” 

Működött a sorompó

A Nyugati pályaudvarról Szobon át Breclavba 17:29-kor elindult Metropolitan EuroCity-vel ütközött egy gépjármű Dunakeszi és Göd között. A gödi Mikszáth Kálmán utcai átjárónál bekövetkezett balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A balesetben érintett EC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át pótlóbuszra. 

Gázolás Rákospalota-Újpest állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról október végén, hogy Rákospalota-Újpest állomáson egy utasok nélküli szerelvényvonat elgázolt egy embert. A helyszínelésig az állomáson csak korlátozottan, a szokásostól eltérő vágányokon közlekedtek a vonatok.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció