Közösségi oldalán jelentette be a Pizza King, hogy a következő napokban az összes üzletüket bezárják. A bejegyzésben kiemelték, hálózatuk gyökeres átalakítására és átszervezésére van szükség. Amíg ez nem történik meg, nem nyitnak újra.

A körülményekre hivatkoznak

A váratlan bejelentést tartalmazó Facebook-posztban először a körülményekre hivatkoztak: „A jelenlegi háborús helyzetből eredő negatív hatások (úgy mint, energiaválság, az élelmiszerárak drasztikus emelkedése, növekvő infláció) ellenére is szeretnénk szolgáltatásaink megfelelő színvonalát biztosítani.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Veszélyben a működés

Az elmúlt időszakban sajnos a franchise partnereink magatartása veszélyeztette a minőséget és a hálózat működését – tették hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szükséges az újjászervezés

Mindezek következményeként végül azt hangsúlyozták a posztban, hogy a hálózatuk teljes átalakítására és újraszervezésére van szükség.

Bezártak

Amíg ennek a lebonyolításán dolgoznak, minden Pizza King Expressz üzletet zárva tartanak a következő 48 vagy 72 órában, fűzték hozzá a posztban.

Be nem tartott ígéret

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy hiába ígérte meg az ősszel, nem tartja be ígéretét a Magyar Posta, miszerint a téli kényszerszünet után kinyitja az „átmenetileg bezárt” fiókjait. A posta szerint a jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely megfelelően kezeli a forgalmat.

Rezsisokk a postán is

A Magyar Posta október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése miatt novembertől országosan 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Ebből 22 budapesti fiók volt. 

45 fiók nyitott újra az év elején

Az önkormányzatokkal folytatott tárgyalások eredményeként, 32 településen összesen 45 posta újra kinyitott ez év elején. Erre abban az esetben nyílt lehetőség, ha az önkormányzatok anyagilag jelentős mértékben hozzájárultak a postafiókok üzemeltetéséhez.

 „Nincs lehetőség az újranyitásra”

 „A vállalat vezetése megvizsgálta a jelenleg szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit, majd úgy döntött, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő további posták újranyitására. Az eddigi tapasztalatok alapján a jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli. A Magyar Posta továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére” – fogalmaztak közleményükben.

Új partneri program indul

A Posta arra is utalt, hogy új partneri programot indít. „Ennek keretében lehetőséget biztosítanak arra, hogy az önkormányzatok, vállalkozások, és egyéb partnerek még nagyobb számban vegyenek részt a posták működtetésében” – írják. Korábban már 19 Takarékbank-fiók és 2 kistelepülési élelmiszerüzlet bevonásával tesztelték a partneri üzemeltetési formát. A Magyar falu programban megújuló kistelepülési üzletek közül 220-ba integrálódik postai szolgáltatás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: átmenetileg bezárnak a Pizza King üzletei. Fotó: