Tüdőrák okozta Kandech Evelyn halálát. A fiatal énekesnő 37 éves korában, szombaton hunyt el. Betegségéről csak közeli barátai tudtak, még az Afrikában élő édesapjának sem mesélt arról, hogy hosszú ideje az életéért küzd. Utolsó pillanatig hitt a gyógyulásban.

Elhunyt Kandech Evelyn

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szombaton, 37 éves korában elhunyt Kandech Evelyn. A Megasztár egykori versenyzője súlyos, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tüdőrákkal küzdött

Az énekesnő tüdőrákkal küzdött, a betegséget tavaly diagnosztizálták nála, de Evelyne számára az elmúlt év nem csak ezért volt különösen nehéz.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Rejtélyes kór támadta meg

Hét évvel ezelőtt egy rejtélyes kór támadta meg. Akkor így üzent a barátainak a kórházi ágyáról: „Az orvosok tanácstalanul állnak, és annyit mondanak, hogy feladtam nekik a leckét. (…) Valami hasi cucc és kib*szott kellemetlen.”

Pincérnőként dolgozott

„Egy étteremben dolgozott pincérnőként, és fel is lépett ott időnként. Volt egy jazztriója, kifinomult amerikai dzsesszt játszottak, Evelyne pedig gyönyörűen énekelt. Ez volt az élete, az éneklés, ám a Covid ellehetlenítette őt is. Azok közé a zenészek közé tartozott, akik minden bevételi forrásukat elveszítették, neki pedig nem volt tartaléka. Ráadásul épp akkor ért véget egy kapcsolata, így már semmi sem kötötte Budapesthez, ezért hazaköltözött Pécsre, az édesanyja lakásába” – mondta a Blikknek egyik barátja.

Hitt a gyógyulásban

“Kicsit bagatellizálta a betegségét, de az orvosok is biztatták, hogy fiatal szervezet, legyőzi a rákot. Ő is bizakodó volt, sokszor mondta, hogy nem lesz baj, ki fog jönni belőle. Sajnos, végül nem így lett, és a betegség győzött”. 

Édesanyját néhány éve veszítette el

Az énekesnő édesanyja is hosszú ideig küzdött a gyógyíthatatlan betegséggel. Néhány éve halt meg, halála után Evelynnek gyakorlatilag senkije nem maradt, hisz édesapját alig ismerte.

20 évesen találkozott az édesapjával

Evelyn 20 éves korában, életében először ölelhette át édesapját. A Megasztár egykori döntőse öt hónapnyi szervezőmunka után Vujity Tvrtkóval utazott a világ legszegényebb országába, Sierra Leonéba. A küldetés sikerrel zárult, és a fiatal énekesnőt vendégül látta a felkutatott Ahmed Brahim Kandech családja.

Édesapja sem tudta, hogy beteg

Hogy Evelyne még mindig súlyos betegségben szenved, arról csak a legszűkebb baráti körében beszélt. Édesapjának sem tudott arról, hogy lánya hosszú ideje az életéért küzd.

Apja ledöbbent

Az énekesnő halála után a Bors elérte az egykor rendőrfőnökként dolgozó édesapját, aki az újságírótól értesült lánya haláláról, aki teljesen ledöbbent. „Mi volt a baja? Mi volt a baja? Ez szörnyű” – mondta Ahmed Brahim Kandech.

Néhány hete beszéltek

Azt mondta, néhány hete beszéltek utoljára.  A férfi sajnálja, hogy már nem lesz lehetősége bepótolni a kimaradt lányával töltött éveket. Szerette volna még jó néhányszor megölelni őt, de tudja, hogy ez már lehetetlen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kandech Evelyn