Aki költözött már valaha az életében, az jól tudja, hogy milyen procedúrával és idegeskedéssel jár, amíg a régi helyről az új helyre átkerülnek a használati tárgyak. Ha hiányzik a következetesség, akkor gyorsan el lehet veszni a feladatok labirintusában.

Hagyjuk a munkát másra – bízzuk a költöztetést profi szakemberekre!

Nagyon sokan azt gondolják, hogy egyénileg, családtagok, barátok, ismerősök segítségével is meg tudják oldani a költözés problémáját, ami az esetek egy részében sikerülhet is. Viszont akadhatnak olyan előre nem várt események, amelyek kedvezőtlenül befolyásolják a költözés menetét – elromlik a szállítást vállaló kolléga autója, megbetegszik a család, késnek a barátok, stb.

Ilyenkor a költözés csak terv marad – az érintett pedig ott áll a bedobozolt, bezsákolt holmijai között tehetetlenül. Mit lehet ilyenkor tenni? A legjobb, ha egy olyan megbízható költöztető cégre bízzuk a költöztetést, aki tartva a határidőket, gördülékenyen teszi a dolgát.

Mire érdemes figyelni a pakolás során?

Előrelátó pakolással sokat tehetünk azért, hogy a költöztetés napján már ne kelljen az értékes időt felesleges apróságokkal tölteni. Ahhoz, hogy a költöztetést végző cég hatékonyan dolgozhasson, érdemes néhány tanácsot megfogadni:

  • Érdemes előre elintézni, hogy a költöztető cég teherautója le tudjon parkolni a ház előtt, és a munkásokat semmi ne akadályozza a pakolásban. Ehhez általában két autónyi parkolóhely fenntartására lesz szükség a kérdéses időpontban.
  • Kezdjünk el időben pakolni – soha ne hagyjuk az utolsó napra a feladatokat. Először dobozoljuk be azokat a tárgyakat, ruhákat, eszközöket, amelyeket nem szoktunk – vagy a költözésig nem is akarunk használni (könyvek, fényképalbumok, festmények, dísztárgyak, stb.). Ne feledkezzünk meg a felesleges holmik selejtezéséről sem!
  • Amikor sorra dobozoljuk a holmijainkat, ügyeljünk arra, hogy a doboz ne legyen túlterhelve (nem bírja el a súlyt és kiszakad), ne lógjanak ki belőle a tárgyak. A könnyebb eligazodás kedvéért pedig feliratozzuk, mi van benne, melyik helyiségbe való. Azt se felejtsük el ráírni, ha törékeny tárgyakat tettünk bele.
  • Zsákokba kizárólag csak a textilek és a ruhanemű kerüljön. (Érdemes zsákból is az erősebb, vastagabb típust választani.) Ezeket is címkézzük fel – könnyebb lesz a kipakolás.
  • A bútorok legyenek teljesen üresek, az ajtószárnyakat, fiókokat rögzítsük celluxszal.
  • A mosogatógépben, mosógépben pangó maradék vizet mindig engedjük le.
  • Költözés előtt a szobanövényeket sem érdemes nagyon meglocsolni, mert a földjükből szivárgó sáros víz beszennyezheti a többi holmit.

Miért érdemes költöztető cégre bízni a munkát?

Egy pontos, megbízható, gyors és tapasztalt munkatársakkal rendelkező költöztető cég segítségével öröm a költözés. Ilyen szolgáltatást nyújt a DIÓ költöztetés Budapest területén. Számukra ugyanolyan fontos, ha a szomszéd lépcsőházba kell költöztetni valakit, mintha valakit a város másik felére. Válasszunk megbízható, tapasztalt költöztető céget, hogy a költözés problémamentes lehessen.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.