Budapest közvetlen szomszédságában található, gyakran a főváros nyugati kapujának is nevezik Budaörsöt. Most összegyűjtöttünk néhány érdekes és hasznos infót a településről, amit talán nem tudtál, vagy jól jöhet egy kirándulás helyszínének keresésekor, nagybevásárláshoz vagy lakásfelújításhoz.

Bevásárlás és lakásfelújítás előtt is irány Budaörs!

Azt talán sokan tudják, hogy az autópálya bevezető szakaszán több nagyobb áruház is található, többek között olyan, ahol a nagybevásárlást elintézhetjük. Viszont, azt is jó tudni, hogy akár lakásfelújítás előtt is érdemes itt megállni, mert Budaörs csempe inspiráció gyűjtéshez is tökéletes helyszín, ugyanis itt található az Ardiente bemutatóterme, ami egy igazi spanyol csempe paradicsom.

Egynapos kirándulás a hegyekben

Talán az egyik legismertebb túra a Kő-hegyre vezet, ami a maga 235 méteres magasságával és kiépített útvonalával kellemes kikapcsolódást jelenthet az egész családnak. A tetején egy kápolna, egy kőkereszt és persze lenyűgöző panoráma fogad minket. De nem a Kő-hegy az egyetlen hely, amit megnézhetünk, a Csíki-hegyet és a Sorrento sziklákat is érdemes felfedezni. Ez utóbbi az olasz Sorrento tengerpartján található sziklákról kapta a nevét.

Nyáron a családias strand vár, télen wellness élmények

Valójában egész évben várja a felfrissülésre vágyókat a budaörsi uszoda. Nyáron is több medence üzemel, az árnyas fák alatt pedig megpihenhetünk, míg télen az úszómedence és a wellness részleg garantálja a lelket és testet is melengető pillanatokat.

Budaörs a levegőből

1935-ben nyitották meg a főváros térségének első polgári repülőterét Budaörsön, ami azóta is üzemel. Számos kalandos program kiindulópontja, foglalhatunk például élményrepülést. Emellett évente szerveznek légi parádét is, amire kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

Egy kis történelem

Budaörs története az 1200-as évekre nyúlik vissza. Németül a Wudersch nevet viseli, nevét pedig annak köszönheti, hogy valójában sváb település volt. A kezdeti időkben a szőlőtermesztés volt jelentős ezen a vidéken, de az 1900-as években már őszibarack termesztéssel foglalkozott a lakosság egy része. 1921-ben azzal írta be magát a történelemkönyvekbe, hogy amikor IV. Károly másodjára is megpróbálta visszaszerezni a magyar trónt, csapatait Budaörsnél állították meg. A település részletesebb történetét a Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjteményben ismerhetjük meg.

Képek forrása: canva.com

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: ardiente.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.