Egyre fontosabbá válik a környezettudatosság mind a fogyasztók, mind pedig a vállalatok számára is. Egyre többen ismerik fel a környezeti kihívásokat, és azokra válaszul keresik a fenntarthatóbb alternatívákat.

Éppen ezért a környezetbarát termékek iránti kereslet egyre inkább növekvő tendenciát mutat. Nincs ez másként az irodaszerek és egyéb irodai felszerelések esetében sem.

Kis lépésekkel is sokat tehetsz

Az irodákban ma már elég sokféle környezetbarát termékeket használnak. Az OfficeMarket.hu irodaszer webáruház környezetbarát irodaszerek széles választékát kínálja ügyfeleinek. Ezek vagy újrahasznosított anyagokból vagy környezetbarát technológiával készültek.

Az egyik legismertebb ilyen mindennapi irodai termék az újrahasznosított papír. Ezeket már használt és újrahasznosítható papírhulladékból gyártják. Pontosan ugyanolyan jól használhatók, mint a nem környezetbarát kollégáik.

De nem csupán a megszokott másolópapírok lehetnek környezetbarát technológiával előállított anyagok, hanem a jegyzetfüzetek is vagy akár még a tollak is. Ezek közismert képviselője a “jó öreg” töltőtoll. Ezekbe kivehető patronokat lehet tenni vagy hagyományosan tintát lehet beléjük adagolni: újra és újra.

De a bambuszból készített tollakat is egyre több helyen láthatjuk, ami azt jelenti, hogy a műanyagok felhasználása csökken.

Persze maga a tinta is lehet környezetbarát. Ha vízbázisú terméket veszel, akkor máris sokat tettél a környezetedért.

Kevesebb szemét és káros anyag, de több megtakarítás

No, de miért is fontos, hogy inkább a környezetbarát termékeket válaszd? Ha így teszel, azzal nemet mondasz a nagyon sok káros anyagot kibocsátó különféle gyártási folyamatokra. A hagyományos irodaszerek legtöbbje ugyanis rengeteg erőforrás és energia felhasználásával készül. Ha ezek helyett a zöldebbet választod, te magad is csökkentheted a káros környezeti hatásokat.

A másik nagyon fontos érv a környezetbarát termékek választása mellett a hulladék mennyiségének a csökkentése. Az újrahasznosított termékekkel elkerülhető a sok felesleges szemét, hiszen rengeteg anyag visszakerülhet a gyártási folyamatokba.

Ráadásul az újrahasznosítható irodai termékek sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek, és nem is szükséges emiatt őket olyan gyakran kicserélni. Kész haszon!

Fenntarthatóan egy jobb világért

Mivel a nem környezetbarát irodai termékek előállítása, csomagolása és szállítása a szén-dioxid-kibocsátás mennyiségét jelentősen megnöveli, jelentősen hozzá is járul a globális felmelegedéshez, ami negatívan hat a klímaváltozásra.

Ha számodra is fontos a környezet védelme és egy fenntarthatóbb és élhetőbb világ megteremtése, akkor hozz tudatos döntéseket az irodai környezeted fenntarthatósága érdekében, és válassz környezetbarát irodaszereket, energiatakarékos berendezéseket és égőket.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: officemarket.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.