Különösen szerény körülmények közt élt az az édesanya a kisfiával, aki hétfőn reggel veszítette el Mátét a hatvani iskolában. A 14 éves diák nem tudta feldolgozni édesapja halálált, ezután lett bánatevő, majd szívbeteg. Ilonka, az édesanyja, az iskola egyik tanárától tudta meg, hogy mi történt a fiával. Halott gyermekével két és fél órát töltött az osztályteremben.

Alkalmi munkából él

Alkalmi munkából él Máté édesanyja. Ő az a kisfiú, aki hétfő reggel a hatvani általános iskolában lett rosszul, kiesett a padból és azonnal meghalt. Ha kellett, Ilonka takarított, kapált, gyümölcsöt szedett, reggeltől estig dolgozott, hogy eltartsa egyetlen élő családtagját, a 14 éves kisfiút. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Szeretlek édesanyám”

Ilonka minden nap hajnali 3-kor kelt, hogy munkába indulás előtt ellássa a kisfiát. „Szeretlek édesanyám!” – ezekkel a szavakkal köszönt el élete utolsó napján a fiú a munkába induló anyukájától.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Férjét és egy fiát is eltemette

A gyászoló édesanya három évvel ezelőtt veszítette el férjét. Előtte a nagyobbik fiát, Zsoltot temette el, most pedig Mátét kíséri majd az utolsó útjára. 

„Senkim sincs”

„Most van délután két óra, Máté ilyenkor szokott hazajönni. Senkim sincs már. Megvert engem a sors. Pár év alatt az egész családomat elveszítettem” – mondta zokogva az ATV-nek az asszony.

Képtelen egyedül lenni

Ilonka, kisfia tragédiája óta képtelen egyedül lenni otthonában. „Bekopogok az ismerősökhöz, náluk alszom. Attól félek, megőrülök a magánytól. Mindig azt kérdezem magamtól: miért pont az én Mátémat vették el? Hiszen annyira jólelkű kisfiú volt. Már készült a jövő évi ballagására, sportcipőt és egy hófehér pólót kért ajándékba. Egy dobozban gyűjtöttem rá a pénzt”.

Egy tanárnő hívta fel

Ilonka a csatornának sírva idézte fel a tragédia reggelét. „Egy tanárnő hívott, hogy az iskolában Máté rosszul lett, megjöttek a mentők, meg a rendőrök, siessek én is”.

Mire odaért, már nem élt

„Mire az iskolához értem, a gyerekem már nem élt. Nem engedtek be a tanterembe, de a résnyire nyitott ajtón át láttam a kisfiam szürke arcát. Próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A tanteremben két és fél órára magamra hagytak Mátéval, hogy elbúcsúzzak tőle. Amikor megérkeztek a halottszállítók, bekísértek a tanáriba, hogy ne lássam, amint a tepsiben kiviszik őt” – mondta a gyászoló édesanya.

Nincs pénze a temetésre

Az édesanya még nem tudja, miből temeti el a fiát. Nincs félretett pénze.  Mint mondja, az utolsó reménye a hatvani Roma Nemzetiségi Önkormányzatban van. Amikor épp nem volt mit ennie, olyankor kenyeret, szalámit kapott tőlük.

Adományokat várnak

„Gyűjtést indítunk, hogy Máté hozzá méltó temetésben részesüljön, hisszük, hogy ő is megkaphatja a neki járó végtisztességet. Mivel Ilonkának nincs bankszámlája, az a kérésünk a jóérzésű, segítőkész emberekhez, hogy a Hatvan Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat 10403538-50526551-87741008 számlaszámára küldjék a kisfiú temetésére szánt pénzt. A megjegyzés rovatba írják bele, hogy „Máté utolsó útjára.”

Szívbeteg lett édesapja halála után

Máté édesanyja, fia halála után elmondta, hogy a 14 éves diák nem tudta feldolgozni édesapja halálát. Bánatevő lett, ettől pedig túlsúlyos és szívbeteg. Ilonka azt mondta, sokszor vitte kontrollra Budapestre a fiát, akinek halálát mégis szívleállás okozta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola