Egy perccel a tragédia előtt egy autó fedélzeti kamerája rögzítette a helyszínt, ahol egy 9 éves kisfiú halt meg, mert rádőlt egy kerítés, amit egy teherautó döntött ki.

Nincsenek szavak

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be arról, hogy borzasztó tragédia történt kedd reggel fél nyolc körül Budapest 20. kerületében, a Mártírok útján. Egy tehergépkocsi egy kerítésnek ütközött, ami a járdán tartózkodó gyalogosokra dőlt, egy 9 éves kisfiú pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Papírgyűjtés volt az iskolában

A helyszínről származó információink szerint a tragédia Pesterzsébeten, a Mártírok útján, a Gyulai István Általános Iskola előtt történt. Az intézményben papírgyűjtés volt és kedden reggel megérkezett a hulladékszállító autó az iskolához.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nekiment a kerítésnek

A szemtanúk szerint a szállítóautó eddig ismeretlen okok miatt nekiment a kerítésnek, amitől a kaput tartó betonfal kidőlt. Éppen ott álló az iskolába járó 9 éves kisfiú, aki nem tudott elmenekülni az omlás elől.

Így történt a tragédia

A bpiautosok.hu felvételén látszódik, ahogy a szűk résen próbál kiállni a balesetet okozó teherautó. A színe és típusa alapján valószínűsíthető, hogy ez a teherautó okozta a balesetet.

Felelőtlenség

„Kb. 1 perccel a pesterzsébeti tragédia előtt jártam arra. Pont arra gondoltam ott elhaladva, hogy miért pont fél 8-kor kell azzal a nagy döggel centizni a gyerekek és az amúgy is túl sok autó között! Borzasztó, felelőtlen!” – írta a felvétel készítője.

Nincsenek szavak…

„Ott nemrég plusz parkolókat hoztak létre. Biztosan az volt a legfontosabb? Inkább eltüntetni kellene onnan az autókat, nem becsábítani! Részvétem a családnak. Nincsenek szavak…” – fűzte hozzá az autós esethez és a felvételhez.

Mutatjuk a felvételt:

Nem élte túl

A gyermekről az arra járó szülők szedték le a súlyos kerítésdarabot, de az életét már így sem lehetett megmenteni. A helyszínen meghalt. Édesanyja megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Végzetes hiba

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a szerencsétlenül járt gyermek megállt a kerítés előtt, hogy kiengedje az udvarról a papírhulladékot szállító teherautót. A teherautó állítólag túl nagy ívben vette a kanyart az udvarról, beleakadt a nyitott kertkapuba és magával rántott mindent. 

Nem tudtak beszélni az autó vezetőjével

A cég, melynek teherautója és sofőrje érintett a balesetben, még beszélni sem tudott az autó vezetőjével a történtek óta, a rendőrök senkit sem engednek a helyszínre. A helyszínről származó információik szerint az iskolában nem rendeltek el tanítási szünetet a történtek miatt. Jobbnak tartották, hogy a gyerekek együtt voltak a tanárokkal és a pszichológussal az első két órában, azután pedig megpróbálták folytatni a tanítást az órarendek szerint. Amelyik szülő ragaszkodott ahhoz, hogy hazavigye a gyerekét, akkor őt elengedték iskolából, még szerdára is és igazolást sem fognak kérni ehhez. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: bpiautosok.hu