A legújabb állítólagos zaklatási ügyben lezárult a Színházi Dolgozók Szakszervezetének etikai vizsgálata. A Mihályi Győző színművész azt mondta rágalmazásnak és becsületsértésnek tartja mindazt, amit róla állítottak.

Az Újszínház színészéről Mihályi Győzőről egy volt kolléga írt levelet, melyben a színészt egy kolléganőjével hozta hírbe, a levélből az szűrhető le, hogy valami illetlen dolog történhetett, melynek sértettje egy színházi dolgozó, de konkrétumok nem szerepeltek a levélben.

Közben hétfőn lezajlott az etikai vizsgálat a szakszervezetnél, amely nem állapította meg Mihályi Győző – aki egyébként a szakszervezet elnöke is – érintettségét az állítólagos zaklatási ügyben.

Az etikai vizsgálat megállapításában ezt írják:”2019. december 3-án elektronikus levél érkezett a SzíDosz e-mail fiókjába. A neve elhallgatását kérő levélíró a SzíDosz elnökével kapcsolatban (a szakszervezeti elnöki tisztséget semmilyen szempontból nem érintő) bizonytalan feltételezéseket ír le. A SzíDosz elnökségi tagjaiból alakult Etikai Bizottság előtt az Elnök Úr saját akaratából megjelent, válaszolt a kérdéseinkre. Álláspontja szerint a levélíró feltételezései nem felelnek meg a valóságnak.

Az Etikai Bizottság a leghatározottabban elítél mindenfajta zaklatást – színházban, és azon kívül. Ha bárkit, bármilyen zaklatás ér, sérelmével jogorvoslatért Bírósághoz fordulhat. Sérelmet szenvedett tagjainknak minden lehetséges eszközzel segítséget biztosítunk. Ezzel az Etikai Bizottság a tevékenységét lezártnak tekinti.” – írták.

Mihályi Győző közben interjút adott az ATV-nek, ebben azt mondta, hogy „Nem egy sértett írta a levelet, hanem van egy bejelentő, akinek szerintem semmi köze a dologhoz. Én magam is elítélem a zaklatást, a női nemet nagyra tartom, tisztelem őket, tehát én a levélnek egyetlen egy mondatát sem ismerem el, tiltakozom, rágalmazásnak és becsületsértésnek tartom, és gondolkodom természetesen a jogi lépéseken is- mondta a színművész.

Gothár Péternek mennie kellett

Hétfőn közben a Színház és Filmművészeti egyetemen bejelentették, lezárták az etikai vizsgálatot a zaklatási ügybe keveredett Gothár Péterrel szemben, a rendező nem taníthat az intézményben.

A LikeNews.hu hírportál megírta, hogy a Katona József Színházból kirúgott rendező már korábban kiállt a nyilvánosság elé. Az intézményből azért kellett távoznia, mert szexuális zaklatta kolléganőjét.

Kiemelt kép: Mihályi Győző – Forrás: ATV