Nem reagált a hívásokra, munkatársai ezek után kimentek a házához, és ők találtak rá holtan, lakása egyik melléképületében. A magyar sportvilág gyászolja a 47 éves korában elhunyt Lendvai Miklóst.

Villámcsapásként jött a hír

A semmiből, villámcsapásként érte a megrázó hír hétfőn a futballszurkolókat: 47 esztendősen elhunyt Lendvai Miklós, korábbi 23-szoros válogatott labdarúgó. Az egykori zalaegerszegi középpályás, aki légióskodott Franciaországban, Svájcban, Belgiumban és Cipruson is, illetve megfordult a Ferencvárosnál is, igazi közönségkedvenc volt.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eltávolodott a futballtól

Az elmúlt években azonban nem sokat lehetett hallani róla, mivel eltávolodott a futballtól. A korábbi kiválóság többévnyi edzősködés után az apósa építőipari vállalkozásában találta meg a számításait. A családja volt a mindene, párjával öt gyereket neveltek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Nem térült meg”

„Rengeteg energiát, pénzt és időt öltem a futballba, és ez nem térült meg. Nem azért teremtettem magamnak és a családomnak anyagi biztonságot, hogy utána alig lássam a gyerekeimet, és hétről hétre meccsre járjak. Ez nem az én utam. Éreztem, hogy váltanom kell. Az apósom nagyon rendes ember, s régóta benne van az építőiparban, azon belül is egy speciális területen, a gáz- és olajiparban utazik. Látta rajtam, hogy felőrlődöm a futballközegben. Jót tett a váltás, mára én lettem a cég vezetője” – mondta 2021-ben a Magyar Nemzetnek Lendvai.

Nem reagált a hívásokra

Ahogy a pályán, úgy a civil életben is fáradhatatlanul dolgozott. Hétfőn reggel viszont hiába várták kollégái, hívásaikra sem reagált és édesapja sem érte el.

Holtan találták meg a melléképületben

A Sportal.hu úgy tudja, munkatársai ezek után kimentek a házához, és ők találtak rá holtan, lakása egyik melléképületében. Volt csapattársait sokkolta Lendvai halálának híre.

„Gyermekkorom óta ismertem őt”

„Teljesen meg vagyok döbbenve, öntől hallottam először, hogy Miki elhunyt. Gyerekkorom óta ismertem őt, együtt fociztunk fiatalon Zalaegerszegen, majd az olimpiai válogatottban csapattársak voltunk. Az utóbbi időben ritkán beszéltünk, eltávolodott a focitól. Nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon itthagyott minket…” – mondta a lapunak a korábbi válogatott csatár, Herczeg Miklós.

„Nincs egy hete, hogy összefutottunk”

„Szóhoz is alig jutok… Sajnos már csak elvétve találkoztunk személyesen, évente kétszer-három, de nincs egy hete, hogy összefutottam Mikivel a benzinkúton, és megittunk egy kávét” – mesélte megtörten a korábbi csapattárs, Kocsárdi Gergely.

„Miki, miért tetted?”

Vincze Ottó Instagram-oldalán megható üzenettel búcsúzott jó barátjától, egykori ferencvárosi csapattársától. „Miki, miért tetted? Mindig erősnek mutattad magad… 12 éves korunkban találkoztunk először. Szobatársam voltál mindenhol. Egy harcos voltál. A szívem összetört ma. Miki, drága BARÁTOM Isten Veled!” – írta a korábbi válogatott középpályás.

Vizsgálódik a rendőrség

A sportember meg nem erősített hírek szerint öngyilkos lett. Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja a haláleset körülményeit. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lendvai Miklós. Fotó: Youtube.com