A Mikulást Sóskúton a Karavellában, a gödöllői Királyi Váróban a Rokka zenekarral várhatják a gyerkőcök. Mátyásföldön jótékonysági Mikulásfutást, Érden lovas Mikulás programot szerveznek. Adventi koncertet élvezhetünk a Vigadóban, gospelt az Off Szövőgyárban, Szabó Ádámot az Erzsébetligeti színházban. Geszti Péter Csillagszórás estje a MÜPÁBan kínál kellemes szórakozást. A Turbinában női alkotók vására lesz, az Orfeumban a prosecco kóstoló háziasszonya Novodomszky Éva.

Mikulás nap Sóskúton

A Karavellába érkezik a Mikulás vasárnap délután. A családokat mikulásváró programok, és a Bogár Muzsika zenekar Hóünnep előadása várja.

A Rokka Zenekar Mikulásváró koncertje a gödöllői Királyi Váróban

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Mikulás futás az Erzsébetligetben

Családi kocogás a Mikulással, korhatár nélkül az Erzsébetligetben. A táv mindenki által könnyen teljesíthető 700m, melyet kellemes tempóban, mindenkit bevárva teljesítenek a résztvevők. A nevezési díj egy cipős doboznyi ajándék, melyet a Napraforgó Család- és Gyermekvédelmi Központ juttat el a rászorulóknak.

Fuss és tégy jót!

Szabó Ádám és tűzvarázslat az Erzsébetligeti Színházban

16 órától Mikulásváró programokat kínál az Erzsébetligeti Színház. Sazbó Ádám harmonikázik, lesz tűzvarázslat és közös adventi gyertyagyújtás

Adventi koncert a Vigadóban

A barokktól napjainkig terjedő időszakot felölelő, az adventi időszakot idéző dallamokkal szeretne a Budafoki Dohnányi Zenekar bensőséges, szeretetteljes, igazi adventi hangulatot csempészni a közönség életébe. Csodálatos környezetben, a Vigadó nagytermében várják az érdeklődőket advent második vasárnapján. MŰSOR: Csajkovszkij: Diótörő-szvit, Christopher Rouse: Karolju, Bach: Magnificat.

Pattanj lóra a Mikulással Simonpusztán

A Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ vasárnap egész napos lovas mikulásprogrammal kedveskedik a gyerekeknek. Sétalovaglás, színes programok és ajándékok várnak mindenkit idén is Simonpuszta negyedik Mikulás ünnepén. Kapunyitás: 11.00. óra 

Gospel advent az Off Szövőgyárban

Egy fergeteges karácsony előtti koncert a jól ismert hangulatban, de ezúttal ismert művészbarátokkal kiegészülve. Élő zenekar, hatfős háttérkórus, három vendég és a Together Gospel Singers – egy közel kétórás örömzene folyamban!

Ingyen látogatható a Tanyaudvar Mátyásföldön

A Tanyaudvarban a hajdani tanyák őshonos háziállatait nézhetitek meg autentikus környezetben. Egy gyümölcsös kert is található itt, mely Bálint gazda nevét viseli. A téli hétvégeken ingyenes látogatható.

Női alkotók vására a Turbinában

Ünnepeld velünk a Csendben Nő első születésnapját és hangolódjunk együtt advent első vasárnapján a közelgő ünnepekre! Találkozz magyar női alkotókkal, képzőművészekkel és designerekkel és ismerd meg történeteinket. Kapcsolódjunk és nézzünk egymás szemébe újra! A vásáron egész napos programok, gyermeksarok és a Turbina bisztrója várja az érdeklődőket – ajánlja a programot figyelmünkbe a Csendben nő.

PROSECCO APERITIVO – Cseppnyi mediterrán meleg a hűvös télben az Orfeumban

Első alkalommal lép házasságra Az Orfeum – Budapest egyetlen állandó műsoros helyszíne és a Prosecco & More. Különleges prosecco kóstoló programján az olasz szőlőtermő vidékek lankáira utazunk képzeletben. Az est háziasszonya, Novodomszky Éva, aki végig kalauzol bennünket a csodás eredetvédett habzóborok és a hozzájuk passzoló antipastik világában. És hogy a gasztronómiai élményt megfűszerezzük az est folyamán revü táncosaink olasz dalokra készült koreográfiáját is élvezhetik vendégeink, illetve Dj Candyman zenél. Az est végén egy szerencsés nyertes Prosecco & More ajándékcsomagot kap. A BiancaVigna pincészet termékeit mutatjuk be – invitálnak a szervezők az Orfeumba.

Csillagszórás – Geszti Péter koncertestje a MÜPÁban

Geszti Péter fülbemászó sikerdalai mellett most új, érzelmesebb húrokat is megpendít. Megint hétfő, Nem adom fel, Áj láv jú, Ma jól vagyok, Télen-nyáron nyár – ahány dalcím, annyi ismerős sláger, melyeket jól esik dúdolni, énekelni. De az erre az alkalomra összeállított esten először kapnak helyet a dalszerző-rapper olyan szerzeményei, mint A Pál utcai fiúkból ismert Mi vagyunk a grund, vagy a tavaly karácsonyra írt, hittel teli Csillagszórás. 

Dupla Liszt koncert a Zeneakadémián

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem közös koncertje vasárnap este a Zeneakadémia Nagytermében.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Miklulás Biatorbágyon – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu