Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt október 29-én meghalt Oszter Sándor. A szomorú hírt a felesége közölte a közösségi oldalán, elmondta, a férje infarktusban hunyt el. A színész halála mélyen megrendítette az egész családot és a közönséget is. Oszter Sándor azonban gondolhatott a halálra, ugyanis még életben meghatározta, hogy unokája örökölje a milliárdos vagyona nagy részét, tovább a temetéséről is rendelkezett.

A feleség neves művész

Felesége Failoni Donatella zongoraművész, az Olasz Köztársaság Lovagrendjének tulajdonosa, lánya Oszter Alexandra színésznő. Az olasz művésznő és Oszter Sándor 43 évig voltak házasok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár éve azt hitték, hogy leukémiás

Akkor kiderült, hogy egy rosszul levett vérminta miatt feltételezték a legrosszabbat orvosok. A színész azonban végrendeletet írt. , A Tények Plusznak arról beszélt, hogy mindent az unokájára hagy bár azt nem tudja, jól cselekszik-e – írta 2019 nyarán a Bors.

Évekig kellett bíróságra járnia

A színészt és hat társa ellen évekig eljárás folyt. Üzérkedéssel vádolták és bár 2018 júniusában Osztert egyszer felmentették, az akkori döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így a másodfokú ítéletet a Debreceni Ítélőtábla hozta meg. A jogerős ítélet alapján Rózsa Sándor egykori megformálója ártatlan az ügyben – írta másfél éve az Origo.

Legismertebb szerepei

Oszter Sándor a Rózsa Sándor című filmben ismerhette meg a tv-közönség. 1971-től a Vígszínházban, 1978–1989 között a Nemzeti Színházban játszott. Volt szabadúszó is. 2008-ban a Békéscsabai Jókai Színház színésze lett. Játszott több közkedvelt filmben is, mint a 80 huszár, Kopjások, Jób lázadása, Napló gyermekeimnek, Argo és A Viszkis.

Ez is érdekelhet:

Elismerései

Művészi munkáját 1983-ban Jászai Mari-díjjal ismerték el, 1988-ban lett érdemes művész. 1972-ben a San Remó-i filmfesztiválon ő kapta a legjobb férfi alakítás díját a Kitörésben nyújtott játékáért. 2013-ban Kossuth-díjat kapott sokoldalú, stílus- és műfajgazdag művészi munkásságáért, drámai hősöket és karakterszerepeket egyaránt kiváló jellemábrázoló képességgel emlékezetesen megformáló, maradandó élményt nyújtó pályafutása elismeréseként.

Oszter Sándor édesanyja a nyáron halt meg

Hatalmas kérdőjel az ember életében, hogyan dolgozhatja fel a szülei halálát, de az élet azt diktálja, hogy az életében igyekezzék jót cselekedni. Most én is azzal szembesültem, hogy az idő lejár. Olyan, mint egy káprázat, én pedig úgy gondolom, hogy ami megtörténhet, az meg is történik – mondta a Borsnak akkor Oszter Sándor.

A hatalmas vagyon

A színész halála után hatalmas vagyont hagyott hátra, aminek nagy része nem készpénzben, hanem ingatlanban van. A birtokához egy erdő is tartozik, illetve egy tó és egy 15 állásos istálló, továbbá egy fából készült templom is volt a nevén, nem beszélve a rengeteg antik műtárgyról és bútorról, írja a Blikk. A lap egy szakértőt is megkérdezett, aki szerint csak az ingatlanok értéke elérheti a milliárdos összeget.

Milliárdos érték

“Az ingatlan értéke mindig függ az állapottól és az elhelyezkedésétől is. Véleményem szerint a diósjenői vadászkastély legalább egymilliárdot ér, a balatoni ingatlan pedig minimum 50 millió – mondta a lapnak Balogh László az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oszter Sándor – Forrás: MTI/Zih Zsolt