Üzletszerűen elkövetett vesztegetés gyanúja miatt indult eljárás a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa és egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen.

Fizettek az orvosnak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban töltött munkaviszonya alatt jogtalan előnyként felkínált pénzt fogadott el egy bizonyos gyógyszer felírásáért egy orvoslátogatótól. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több milliót keresett

A tájékoztatás szerint a főorvos a kórházban kezelt daganatos betegeinek rendszeresen az orvoslátogató által képviselt társaság által forgalmazott készítményt írta fel receptre, amiért dobozonként juttatást kapott, és ezáltal több millió forint bevételhez jutott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A pénz útja

Az orvos és az orvoslátogató együttműködtek az ellentételezés banki műveleteinek lebonyolításában, a szükséges dokumentáció elkészítésében és továbbításában.

Mindkettőjüket előállították

A Szabolcs vármegyei nyomozók a főorvost és az orvoslátogatót január 15-én a rendőr-főkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök kutatásokat tartottak, és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat.

Szabadlábon védekeznek

A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A nyomozás folytatódik így várható, hogy a gyanúsítottak száma nőni fog – írták a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrségi cselekményről készült videó

Kiemelt kép: az elfogott orvos – Forrás: police.hu