Sajnos bármennyire is gondosan takarítjuk és tartjuk karban autónkat, idővel elkerülhetetlenül megjelennek rajta a foltok és karcolások. Gépjárművünk megjelenésének fokozására számos opció létezik, amelyek között az egyik legnépszerűbb megoldás a kerámia bevonat: lássuk, milyen létjogosultsággal rendelkeznek napjainkban!

Miért van szükség autó kerámia bevonatra?

Mindenféle külső kezelés nélkül még a legnagyobb erőfeszítéseink ellenére is halványodni fog a festék, hajszálvékony karcolások alakulnak ki a karosszérián stb. Ráadásul a szennyező anyagok, mint a sár, a jég, a madárürülék vagy a por is folyamatosan károsítják autónk fényezését. Az sem szokott segíteni a helyzeten, ha automata autómosóban szoktuk takarítani a járművet – a durva kefék felsértik a felületet, nem is beszélve az agresszív vegyszerekről. És akkor még nem is említettük az olyan mindennapos sérüléseket, amelyeket a gyerekek vagy akár házi kedvencünk okozhatnak.

Milyen előnyei vannak egy nanokerámia bevonatnak?

A kerámia bevonatokat eredetileg az űripar számára fejlesztettek ki, amelyet később az autóipar is átvett nagyfokú hatékonysága miatt. Gyakorlatilag úgy kell elképzelni a terméket telepítést követően, mint egy második bőrréteget. A nanotechnológiás készítmények lényege, hogy az apró molekulái kémiailag kötődnek az autó fényezéséhez, ezáltal egy tartós, megbízható és teljesen átlátszó bevonat képződik. Egy minőségi kerámia bevonat legnagyobb előnyei:

  • Hidrofób
  • Eltávolítja a sarat és egyéb szennyeződéseket
  • Véd az UV sugárzás, az oxidáció és a rozsda ellen
  • Tartós védelem akár 3-4 évig

Hogyan telepítsük az autókerámia bevonatot?

A prémium kerámia bevonatok telepítése három fontos lépésből tevődik össze: felület előkészítés, készítmény telepítése és a száradás. A karosszériát először is alaposan tisztítsuk meg a szennyeződésektől (pl. por, zsír, kátrány, röprozsda stb.) egy előmosással majd egy érintéses mosással. Erre a célra használható előmosó termék vagy felületkímélő tisztító koncentrátum. Tipp: a Gtechniq intelligens autóápolási termékek átlag feletti védelmet és kiemelkedő megjelenést kölcsönöznek a felületnek, miközben roppant egyszerűen alkalmazhatók.

Miután hagytuk pár órát száradni, következhet egy újabb tisztítás, ezúttal autókozmetikai gyurmával. A művelet után polírozzuk le autónkról a kisebb karcolásokat, majd távolítsuk el a polírmaradványokat. Amennyiben nem karcos a jármű felülete, úgy ezen két lépés elhagyható. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kerámia bevonat polírozás után tudja produkálni a maximális hatást.

Ezután 50×50 cm-es felületrészekre vigyük fel a kerámia bevonatot, hagyjuk megkötni (3-4 perc), majd töröljük le egy puha törlővel. Végezetül már csak annyi dolgunk van, hogy fél-1 napig hagyjuk dolgozni a készítményt anélkül, hogy hozzányúlnánk a gépkocsihoz.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.