Gyurcsány Ferencet is megdöbbentette pártja aktivistájának halála. Homonnay Gergely holttestére január 1-jén, egy olaszországi klubban találtak rá. Halálát szívmegállás okozta. Az író, egykori bulvár újságíró 46 éves volt.

Meghalt Homonnay Gergely

Szombat hajnalban holtan találták egy olaszországi klubban Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tudták újraéleszteni

Az 46 éves író holttestét a Rómában található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg. Halálát a szív és a keringés leállása okozta. Megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Kábítószert találtak a helyszínen

Bűncselekményre utaló nyom nem merült fel, de a rendőrség a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt eljárást folytat.

A DK aktivistája volt

Homonnay Gergely egyébként DK-közeli aktivistaként is ismert volt, Gyurcsány Ferenccel és Dobrev Klárával több közös szelfije is megjelent a közösségi oldalakon. Gyurcsány Ferenc vasárnap este saját Facebook-oldalán is elbúcsúzott az írótól.

Az ellenzéki előválasztáson Dobrev Klárának kampányolt

Forrás: Facebook

Gyurcsány Ferenc búcsúzik

„Elment Homonnay Gergő. Találja meg útját a szeretet, a megértés és a befogadás örök, végtelen útján! Valójában csak szeretni akart szabadon. Szerinte ez megkérdőjelezhetetlen jog. Szerintem is. Szenvedélyes volt. Mert érzett. Ezért sokszor karmolt. Mint Erzsi. A másik énje. Milyen őrület így elmenni és most?! Ölellek” – írta a Demokratikus Koalíció elnöke.

Kiállt a melegek jogaiért

Az utóbbi időben Rómában élt, nyíltan vállalta másságát. Rendszeresen felszólalt a melegek jogaiért is. Több ellenzéki tüntetés aktív szervezője volt. Az ellenzéki előválasztáson Dobrev Klára mellett kampányolt, nem titkoltan a Gyurcsány házaspár rajongója volt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Story újságírója volt

Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, majd újságíróként dolgozott, volt a Best, a Story munkatársa, de írásai jelentek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a wmn.hu-n és a szeretlekmagyarorszag.hu-n.

Macskája nevében írogatott

Tizenöt évvel ezelőtt kezdett el blogolni, neve a gonzalo és a dagadtanoverem című blogokról vált ismertté. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc és Homonnay Gergely – Forrás: Facebook