A rakós botos horgászat, azon belül is a rakós botos gumik használatának lehetséges előnyei és hozzáadott értéke a központi témánk. Ismerd meg velünk ezeknek a gumiknak az előnyös tulajdonságait!

Azzal együtt persze, hogy átvesszük azokat a lényeges kritériumokat és szempontokat is, amelyekre tényleg nem árt gondolni, amikor rakós botos pontyhorgászatra készül az ember. 

Mi a gumizás szerepe és jelentősége a rakós botos horgászatnál?

Különösen a rakós bottal pontyra vagy a keszegeknél nagyobb testű halakra történő horgászatok keretei között érdemes kiemelni a gumizás, illetve a megfelelő gumik használatának jelentőségét.

A módszer lényege az, hogy orsó nincs a szereléken. Ugyanakkor mégis könnyen elképzelhető, hogy a megakasztott hal meglódul, emiatt rugalmasnak kell lennie a felszerelésnek a kirohanások enyhítése végett.

Pontosan itt jelentkezik a megfelelő gumizás hasznossága. Az erős és strapabíró gumi ugyanis bírja akár a fokozott terhelést is és elkerülhetjük vele a kényelmetlen élményeket.

Mi mindent lehet elmondani a Garbolino rakós botos gumik kapcsán?

Különböző rakós botos kiegészítők, s ezen belül Garbolino rakós botos gumik után böngészve többféle gumival is találkozni fogsz. Vagyis azt lehet mondani, hogy a rendelkezésre álló paletta lefedi a teljes gumizási kívánalmakat. A választáskor azt is fontos figyelembe venni, hogy milyen célokkal indulsz horgászni, s azt kell alaposan megvizsgálnod, hogy ennek megfelelnek-e a választott gumi tulajdonságai.

A csőgumikat is érdemes lehet közelebbről megnézni. Már csak amiatt is, mivel több különböző vastagságban is elérhetők. Legyen szó tehát éppenséggel finomszerelékes keszegezésről vagy hamisítatlan pontyozásról, a Garbolino rakós botos gumikban tényleg lehet bízni.

Még jobb, hogy a praktikus kiszerelésnek köszönhetően két átlagos topset gumizása is könnyedén megoldható. A gumik kapcsán pedig ki lehet emelni, hogy két, különböző komponensekből álló réteg jellemző rájuk. Mégpedig abból a célból, hogy a megfelelő nyúlás és megfelelő erő egyértelműen rendelkezésre álljon.

További sajátosságok, amelyek szintén nem jönnek rosszul rakós bot gumizásnál

Szintén lényeges sajátosság a Garbolino rakós botos gumikkal kapcsolatban, hogy a külső réteg szilikonnal lett kezelve. Természetesen ennek is megvan a maga hozzáadott értéke, hiszen így a gumira alacsonyabb súrlódás lesz jellemző.

Azzal együtt, hogy a felülete nemcsak kopásálló, hanem selymesen sima is. Ennek köszönhetően nemcsak számítani lehet rá fárasztás közben, de a peca közbeni használatra is a manapság elvárható kényelem jellemző.

Persze azt sem lenne célszerű említés nélkül hagyni, hogy a Garbolino rakós botos gumik kifejezetten magas nyúlási tényezővel is rendelkeznek. Tényleg minden olyan sajátosság elmondható róluk, ami elvárható a korszerű rakós botos pontyhorgászat esetén. Pontyozásra fel!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!