A H8-as vonalon kidöntött egy fát a szél, emiatt Mogyoród és Kerepes között a vonatforgalom leállt – tájékoztatta az utazókat a MÁV-Hév ZRT. a Facebookon. A várakozó utasok kiakadtak a történtek miatt.

Pótlóbuszok a HÉV helyett

Az utasokat az érintett szakaszon buszokkal szállítják, a HÉV-pótlók érintik Szilasligetet is. A menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig és a buszok érkezéséig az utasok türelmét kérték – ami nem aratott osztatlan sikert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

„Milyen türelem?”

„Türelem? Milyen türelem? Több mint 30 perce a hidegben/szélben várjuk 20+an a buszokat! Vegyünk jegyet/bérletet erre? De ha én nem tudok jegyet venni az automatából, az ellenőr megvág egy jó csekkel. Idősek/gyerekek várnak itt ismétlem több mint 30 perce! De van az mar közel 1 óra!!!!” – írta egy elkeseredett hozzászóló.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Messziről jön a segítség

„A pótlóbuszok valahonnan nagyon messziről jönnek, mire odaérnek, lehet sok idő is! Egyszer nyáron 2 óra telt el kereken, mire megérkezett az egyik állomásra Budapest mellett közvetlenül, ugyanis Dél-Pestről tudtak csak buszt adni” – tette hozzá egy másik kommentelő, aki átélt már ehhez hasonló traumát.

Lecsapott a szélvihar

Ahogy a BudaPestkörnyéke.hu már hírt adott róla: szombaton szélvihar csapott le az agglomerációra, egymás után dőlnek ki a fák, utakat zártak le.

Fák dőltek ki Nagykovácsiban

A viharos széllökések miatt, Nagykovácsiban több helyszínen is fák dőltek ki, ágak szakadtak le. A Készenléti Szolgálat és a NATÜ munkatársai segítenek, ahol tudnak, de kapacitásuk véges – számolt be róla közösségi oldalán a település polgármestere, Kiszelné Mohos Katalin. A temetőben is kettétört egy gesztenyefa, szerencsére sírt nem rongált meg. Az ezzel kapcsolatos kárelhárítást a jövő héten fogják elvégezni. Az ágletörések veszélye miatt a mai napra a temetőt bezárták, írta a polgármester.

Problémák máshol is

Az azóta befutott hírek szerint a Pest vármegyei Dunakeszin, a 2-es főút 15-ös kilométerszelvényénél kidőlt fa okoz teljes útzárat. Budaörsön a Sport utcában ugyancsak kidőlt egy fa, méghozzá a körforgalomból kifelé menet az M7-es autópálya felé vezető irányban.

Fa dőlt a sztrádára

Gödöllő térségében, az M3-as autópálya 30-as kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon fa dőlt a sztrádára, Gödön pedig egy tíz méter magas fa dőlt egy lakóházra.

Munkában a tűzoltók

A tűzoltók folyamatosan számolják fel a káreseteket. A meteorológiai szolgálat az erős széllökések veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékre. Itt a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát.

Maradjunk otthon!

Akinek nincs halaszthatatlan tennivalója, maradjon otthon! Amennyiben a forgalmat jelentősen akadályozó, vagy kifejezetten veszélyes helyzetet látnak, értesítsék a 112-es telefonszámon a Katasztrófavédelmet! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: nem jár a HÉV a szélvihar következményei miatt Mogyoród és Kerepes között. Fotó: archív