A vírusvédelem manapság már elengedhetetlen, legyen szó akár új, akár használt PC-ről. Ugyanígy a laptopok, sőt ma már az okostelefonok esetén sem árt az elővigyázatosság! Nézzük meg, hogy milyen lehetőségeink vannak egy használt PC esetén!

Fontos az, hogy a vírusvédelem egy használt PC-re lesz telepítve?

Alapvetően nem. Legyen az akár egy használt PC, akár egy új, a megfelelő védelemről mindkét esetben érdemes gondoskodnunk. Sajnos manapság már annyiféle és annyi helyről érkező veszély leselkedik ránk, hogy felelőtlenség lenne nem foglalkozni vele!

Mi a baj sok vírusirtóval?

Egyrészt az, hogy csak egy területre fókuszálnak hatékonyan, és nem képesek több veszélyforrást, több csatornát egyidejűleg figyelni. Ez pedig rést jelent a védelmi pajzson, amit könnyen ki tudnak használni a kártékony kódok. Vírusok, adathalász kísérletek, férgek, trójaik és rootkitek? Mind ellen szükség van valamilyen megoldásra!

A másik probléma az szokott lenni, hogy folyamatosan maximálisan leterhelik a memóriát. Márpedig nem azért vásároljuk meg ezeket a szoftvereket, hogy töredékére csökkentsék a gépünk teljesítményét.

Mi a baj az amerikai illetőségű vírusirtókkal? Az USA-ban 2001 óta van érvényben az úgynevezett US Patriot Act törvény. Eszerint az amerikai vállalatoknak kötelességük együttműködni az ország nemzetvédelmi szervezeteivel (NSA, CIA). Ez érinti a vírusirtókat és a tűzfalmegoldásokat fejlesztő cégeket is. Ez pedig egy hátsó kaput, egy biztonsági rést jelenthet ezekben a szoftverekben, mivel gyakorlatilag adatközlési kötelezettséget ír elő.

Ezzel szemben például egy olyan német cég esetén, mint a G Data, ilyenről szó sincs. Ők például nagyon szigorú adatvédelmi szabályok mentén dolgoznak. A német adatvédelmi törvény például kimondja, hogy a cégeknek is joga van eldönteni, hogy milyen adatokat milyen szervezetek számára oszt meg. A TeleTrust szervezet egyébként átvizsgálta a G Data szoftverét és nem talált rejtett hozzáférési pontokat, ami szintén alátámasztja a fentieket.

Használt PC telepített G Data védelemmel?

Abban nincs különbség, hogy mennyire fontos a megfelelő vírusvédelem egy új és egy használt gép esetén. Azonban abban már lehet, hogy mennyire könnyen és olcsón tudunk hozzájutni ezekhez.

Kiváló példa a PC Aréna, akik a készülékek felújításával és értékesítésével foglalkoznak. Partnerségi viszonyt ápolnak például a Microsofttal is, így szinte fillérekért kaphatunk a készülékünkre telepítve jogtiszta Windows 10-et. Egyúttal prémiumminőségű vírusvédelmet is kérhetünk a G Data jóvoltából.

A már említett biztonság miatt azért is érdemes kérni, ha már használt gépet vásárolunk, mert számos területen nyújt védelmet. A kártevők minden fajtáját felismeri, sőt BankGuard technológiájukkal a legújabb banki trójaik ellen is véd, valamint biztonságossá teszi az online banki szolgáltatások használatát.

Törekedjünk arra, hogy a lehető legjobb megoldást válasszuk, legyen szó akár új, akár használt PC-ről vagy laptopról!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: pcarena.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.