A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy jogerősen három és fél év börtönre ítélte a bíróság Galambos Lajcsit áramlopás miatt. Noha ő maga nem mondott arról semmit, mikor kell megkezdeni a büntetését, egyes hírek szerint február 15-én, vagyis ma kell bevonulnia Kecskemétre. Bár mindezek ellenére a márciusi, nőnapi Dáridóra még árulják jegyeket. FRISSÍTÉS! Galambos Lajos eddig nem érkezett meg a kecskeméti börtönbe.

Legalább 11 hónapig bent lesz majd

Igaz, a bíróság 3 év hat hónapot szabott ki a zenészre, de ha Lajcsi minden kedvezményt megkap és levonjuk a letartóztatásban töltött 125 napját is, alig valamivel több marad, mint 11 hónap. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Halasztási kérelmet adott be

„Február 15-én kell jelentkeznie Kecskeméten. Én úgy tudom, hogy betegsége miatt halasztási kérelmet adnak be, de az idő szűke okán egyáltalán nem biztos, hogy a kérelem át tud futni a rendszeren ebben a pár napban”  – mondta korábban Galmbos Lajos közeli ismerőse a Borsnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Másodfokon is bűnösnek találták

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Galambos Lajost a bíróság másodfokon is bűnösnek találta. Ügye hét éve húzódik, azzal vádolják, hogy nyolc társával együtt vizet, áramot és gázt is lopott A tárgyaláson három vádlott elmondta, nem tartják magukat bűnösnek, és felmentést kértek. 

Súlyosbították az ítéletet

A zenészt akkor ügyvédje rövid szöveges üzenetben értesítette arról, hogy az elsőfokú ítéletet súlyosbították. A 2 év 10 hónap börtönbüntetést másodfokon 3 év 6 hónapra szigorították. Lagzi Lajcsi és az ügyvédje sem erre számított.

Volt feleségét felmentették

Galambos Lajos azóta már elvált feleségétől, Boglárkától. Őt felmentették, pedig 2015-ben a gyermekei előtt bilincselték meg és vitték el otthonából, majd közel két teljes héten át fogva tartották. Boglárka él a kártérítés lehetőségével, miután ártatlannak találták másodfokon is.

Tízmilliós pert indít az asszony

Az Igazságügyi Minisztériumtól kártérítést követelhet Lagzi Lajcsi gyermekeinek édesanyja. Mivel ártatlanul került előzetes letartóztatásba, és be is feketítették a nevét, joggal folyamodhat jóvátételért. Várhatóan tízmilliós nagyságrendű összeg ütheti az asszony markát.

Kevesebb kell ülnie

Lagzi Lajcsi ült már előzetes letartóztatásban négy hónapot, még 2015-ben, amikor az ügy felgöngyölítése megkezdődött. Ezt a teljes büntetéséből le kell vonni, így a 3 év 6 hónap helyett legfeljebb 3 év 2 hónapot kell majd rács mögött töltenie. Jó magaviselet esetén ennél is korábban szabadulhat.

Erre számíthat

Amennyiben a magaviseletét megfelelőnek ítélik, akkor fennáll a harmadolás lehetősége. Az úgynevezett reintegrációs idő további tíz hónappal rövidítheti meg a bennlétét. A zenész számára ideális esetben tehát akár 14 hónap után szabadulhat is a börtönből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: YouTube