Kertes családi házak, udvarok, vendéglátóhelyek különleges adottságokkal rendelkező, sokoldalú pihenő- és szórakozóhelye a modern pergola. Ennek ősei még a kerti lugasok voltak, amelyek hűs árnyékot adtak a tartóoszlopokra felkúszott növények lombozatának segítségével. A mai pergolák azonban már könnyűfém- és acél szerkezetűek, a kúszónövényeket pedig leváltotta a lamella és a ponyva.

Milyen a modern pergola?

A Topredőny kínálatában kapható legkorszerűbb pergolák automatizáltak, amelyek reagálnak az időjárás változó körülményeire. A motorizált meghajtású pergola egy távirányító segítségével gombnyomással szabályozza a lamellákat. Ezzel is gyorsan tud alkalmazkodni az időjárás változásaihoz.

A világítótestekkel felszerelt pergola az esti órákban is hangulatos hátteret biztosít a szórakozáshoz, a fűtőtestekkel pedig zordabb időben is komfortos meleg lesz odabent. Nem kell beköltözni a lakásba a hideg időszakban sem a parti idejére, hiszen ezek melegen tartják a helyet, mi pedig a hangulatot.

Ha esik, ha fúj, a pergola mindig biztonságos

A magas minőségű pergola ellenáll a szélnek és az esőnek is. Mivel kimondottan kültérre lett tervezve, ezért alkalmazkodik a nem éppen ideális körülményekhez is. Strapabíró és tartós kivitelben készül, így sokáig élvezheted a pergola által nyújtott kellemes környezetet.

Nagy hó esetén azonban muszáj visszahúzni a ponyvát, vagy összegyűjteni a lamellákat, mert a nagy súly könnyen kárt tehet bennük.

A nyári kánikula sem lehet akadály a pergola használatához

A forgatható lamellák vagy a ponyva hatékonyan véd minket a nap káros sugaraitól is, úgyhogy abban az esetben sem kell behúzódni a házba, ha kánikula ideje van. Nem fogunk leégni, nem tesz kárt a bőrünkben a napfény, ha a pergola biztonságos védelmében töltjük a napot. Az UV-sugarakat megszűri a pergola, de közben a szabad levegőn lehetünk, nem bent, a fülledt lakásban.

Miért olyan jó a pergolában tölteni az időnket?

A pergola nemcsak kertekben, hanem vendéglátóhelyeken is tökéletes pihenő- és szórakozóhely lehet. Akik nem szeretik a bezártságot, a zsúfolt éttermeket, a teraszon, a pergolában is tölthetik idejüket, beszélgetésekkel tarkított étkezéseket, kávézást, borozgatást választva kültéren, de közben részben zárt, biztonságos, időjárástól védett helyen.

Az otthonunk részeként igazi különleges kerti dísz és helyszín az udvaron a pergola, amelyben megrendezhetjük ünnepeinket: névnapokat, születésnapokat, évfordulókat. A családunk és barátaink körében eltöltött órák minőségi háttere a kényelmes pergola, amely minden igényünket kiszolgálja a jeles napokon is.

De ha csak egy délutáni szunyókálásra vágyunk egyedül, vagy kellemes kikapcsolódásra egy izgalmas regénnyel, ahhoz is kitűnő teret biztosít ez a helyszín. Lehet tél vagy nyár, tavasz vagy ősz, a megfelelően kivitelezett pergola minden évszakban szolgálhat minket. Indulhatnak a kerti partik, bográcsra fel és grillezéshez előkészülni! Jöhet a nyár és jöhetnek a pergolák!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.