Titokban árulják Törőcsik Mari egykori otthonát. A két éve elhunyt művésznő lánya szeretne túladni a Vas megyei zsákfalu főutcáján található családi házon, ám egyelőre nyilvánosan nem hirdeti édesanyja egykori otthonát.

45 milliót kér érte

A Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett háromszoros Kossuth-díjas Törőcsik Mari egykori kollégái és barátai környezetéből tudta meg a Blikk, hogy Teréz köztük keresi a vevőt, s szóban 45 millió forintért már többeknek felkínálta az ingatant.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Áron alul

Egy, a velemi ingatlanhelyzettel tisztában lévő forrásunk szerint azonban ez az összeg jóval kevesebb, mint amennyit a házzal, az udvarral és a gazdasági épülettel együtt az 1450 négyzetméteres ingatlan ér – írja a Blikk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jó állapotban van

„Törőcsik Mari nagyon figyelt a ház állapotára, folyamatosan karbantartatta az épületet, pár évvel a halála előtt például új tetőt csináltatott a házra, amelynek lakóterülete úgy 120 négyzetméter körül van. Volt benne rendszeresen tisztasági festés, a színésznő nagyon figyelt, hogy ne legyen állagromlás, ne menjen tönkre semmi” – mondta az informátor.

Orbán Viktor Törőcsik Mari otthonában:

Nagy a pangás

„Éppen ezért, míg a faluban hasonló ingatlanok valóban negyven- és ötvenmillió közötti áron eladók, ez a ház legalább hatvanmillió forintot ér, szóval a 45 millió jócskán áron aluli ajánlat. Bár valahol érthető is, hiszen a velemi ingatlanpiac nem valami intenzív, a megvételre ajánlott házak a faluban több éve piacon vannak” – magyarázta a környéken építési vállalkozóként is tevékenykedő informátor a Blikknek.

Szellemház lett

A művésznő egykori otthona, amelynek egyébként 2014. októbere óta Törőcsik Mari lánya a jogos tulajdonosa, nagyjából a színésznő két évvel ezelőtti halála óta szellemházzá vált. A falubeliek szerint másfél éve csak a szomszéd járt az épületben, aki rendszeresen szellőztet.

Múzeumot akarnának

Ami azonban még szomorúbb, hogy a legenda akár film- és színháztörténeti szempontból is különleges és értékes tárgyai még mindig a házban vannak. „Nagyjából minden úgy van, ahogy Mari hagyta, minden csak porosodik” – sóhajtott az egyik falubeli, amikor a ház jelenlegi állapotáról kérdeztük.

Hiányzik a szomszédoknak

Az egykori szomszédok szerint szomorú, hogy az ő Marijuk már nincs közöttük, hiszen nagyon sokaknak hiányzik, ahogy – kikönyökölve a szobaablakon vagy a szemben lévő padon ücsörögve – beszélgetett velük. Emlékház azonban nagy valószínűséggel azért sem lesz Törőcsik Mari egykori otthonából, mert a település költségvetésébe nem fér bele egy ilyen befektetés: nem csak a hatvan-, de a negyvenöt millió sem.

Zarándokhely lett a házból

Ahogy korábban írtunk róla, Törőcsik Mari a hetvenes években vásárolt házat a kistelepülésen, ahol azóta ideje nagy részét töltötte. Háza az elmúlt két évben zarándokhellyé vált, annak emlékházzá alakítása azonban csak nem haladt előre: a színésznő lánya, Teréz ugyanis időt kért, hogy eldöntse, mit szeretne vele kezdeni.

Közterületet neveznek el Újbudán Törőcsik Mariról

Egy szavazás után a Feneketlen-tó körüli park került ki győztesen, a voksok több mint 50 százalékával. Az elnevezés képviselő-testületi döntés, valamint a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása után válhat hivatalossá.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor Törőcsik Mari otthonában – Forrás: Facebook