Minden újpesti tanár érettségiző diák FFP2-es maszkot és gumikesztyűt kap az önkormányzattól. A diákok az iskolák bejáratánál vehetik át a védőfelszereléseket.

Déri Tibor, Újpest polgármestere a Facebookon közölte, hogy ő ugyan azt támogatja, hogy halasszák el az érettségit, és az évközbeni jegyek számítsanak a felvételinél, de ha a kormány mégis úgy dönt, hogy a várt tetőzés utáni napon megtartják az érettségit, akkor az újpesti önkormányzat minden tanárnak és diáknak a magasabb védettséget biztosító FFP2-es maszkot és gumikesztyűt oszt majd ki az iskolák bejáratánál.

„Egy felelős, emberközpontú kormány nem hozhat 18 éves embereket olyan helyzetbe, hogy választaniuk kelljen a jövőjük és a családjuk egészsége és biztonsága között!” – írja a polgármester.

Déri Tibor így folytatja bejegyzését: „Földrajz környezettan tanárként különösen érzékenyen érint az a helyzet, hogy országszerte nehéz helyzet elé állítja kormány az érettségi vizsga előtt álló, mintegy 70 ezer diákot. Az új körülmények amúgy is bonyolítják a felkészülést, a magyarországi koronavírus-járvány tetőzésének időszakára meghirdetett írásbeli érettségi vizsgák pedig külön nyomást helyeznek a tanulókra. Mérlegelni kényszerülnek az álmaikat jelentő továbbtanulás, valamint a családjuk, szüleik, nagyszüleik és tanáraik egészsége és biztonsága között.”

A polgármester arról is ír, hogy háromgyermekes családapaként megérti a szüleikért és nagyszüleikért aggódó diákok félelmeit és helyzetét.

Kiemelt kép: Újpesti Városháza – Forrás: MTI