A porviharban ugyan szinte semmit nem láttak, mégis mindenki segített a másiknak az M1-es autópályán történt tömegbaleset utáni percekben. Egy fiatal nő arról beszélt, hogy egy édesapa két gyermekét emelte át a korláton, biztonságba juttatva őket.

Hihetetlen tragédia

A Budapestkörnyéke.hu az első között számolt be arról a tragédiáról, amelyhez foghatót még nem láttak Magyarországon. Az M1-ea autópályán 5 kamion és 37 kocsi ütközött össze, 39 ember sérült meg, egy 44 éves férfi pedig életét vesztette.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Semmit nem láttak a porfelhőtől

Regina a párjával utazott éppen az M1-es autópályán. Közvetlenül a tömegbaleset bekövetkezte utáni pillanatban érkezett a helyszínre. A hatalmas porfelhőtől semmit sem látott.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

A leállósávból segítettek

„Csak a szerencsés véletlennek köszönhetjük, hogy időben meg tudtunk állni a párommal, és épp mögöttünk senki sem jött. Egy kicsit visszatolattunk, majd kiszálltunk a kocsiból a leállósávban, hogy ellenőrizzük, szüksége van-e valakinek segítségre. Akkor már láttuk a hatalmas lángokat, és tárcsáztuk a segélyhívó központ számát” – mesélte a nő a Borsnak.

„Egy édesapa két kisgyerekét adta oda”

„Borzalmas élmény volt, még egy kicsit mindig a hatása alatt állok. A helyszín mellett van egy kis híd, oda menekültünk fel. Át kellett másznunk a korláton, hogy utána másoknak segíthessünk biztonságba jutni. Egy édesapa a két kisgyerekét adta oda. Őket nekem kellett átemelnem” – folytatta Regina.

Nagy volt az összefogás

„Akik az ütközést megúszták, igyekeztek hátrébb tolatni, hogy ne állják el a tűzoltók és a mentők útját. Nagy volt az összefogás, mindenki igyekezett mindenkinek segíteni” – tette hozzá.

Mindenki mentette a másikat

„Ott voltam elsők között, mint beavatkozó tűzoltó. Borzalmas volt látni is, szinte hihetetlen. És hála minden embernek, aki mentette a másikat” – írta TikTokon egy tűzoltó.

„Kifelé a kocsikból!”

A sok sérült és balesetező azonnal kipattant a kocsiból, és igyekeztek biztatni azokat, akik bent maradtak az autójukban: „Mindenkinek kiabáltunk, hogy kifele a kocsiból, mert voltak, akik bent maradtak” – tette hozzá a nő egy másik kommentben. 

Ehhez hasonlót még nem éltek át

„Arra mentem, és messziről lassítottam, mert nagyon ijesztő volt az a porvihar. Ilyet még nem láttam, pedig rengeteget megyek pályán, nem is csak Magyarországon. Éltem már át brutális szelet, ami dobálta az autót, meg jég- és hóvihart, de ehhez hasonlót nem” – mesélte egy másik szemtanú.

„A HelloParks Páty semmilyen módon nem érintett”

A baleset után a Buda Környéki Televízió azt írta, hogy homok- és/vagy porvihar Páty felől érkezett, feltehetően a 110 hektáron épülő HelloParks ipari park építési területéről. Ezt azóta cáfolta a cég. Közleményükben azt írták: „A HelloParks Páty semmilyen módon nem érintett a porfelhő kialakulásában, ami az M1-es autópályán történt balesetet okozta. A baleset helyszínétől több mint 8 km-re található a HelloParks Páty építkezése, a balesetet okozó porfelhő pedig nem az ipari park területén alakult ki, ami kamerafelvételek és az igazolt szélirány alapján is bizonyítható. A HelloParks a pátyi fejlesztése során is körültekintően, minden szabályt és a biztonsági előírást betartva végzi tevékenységét, amelybe beletartozik az is, hogy az építés alatt álló területeket folyamatosan locsolja.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: a halálos tömegbaleset helyszíne. Fotó: police.hu