Détár Enikő azt vallja: nem tökéletes ember, és sokakhoz hasonlóan hordoz egy képzeletbeli puttonyt tele a múlt traumáival, megpróbáltatásaival. A népszerű és elismert színésznő folyamatosan dolgozik azon, hogy könnyítsen ezen a lelki terhén, ha kell, pszichológus segítségével.

Munka megállás nélkül

Megállás nélkül dolgozik, játszik többek között a Mary Poppisnban, a Mamma Mia!-ban, a Rocknagyiban, és már húsz éve a Dívák formációval is fellép Ladinek Judit és Fésűs Nelly oldalán. Emellett kevés szabadideje marad, azt viszont igyekszik hasznosan tölteni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közös pihenés

„Nyáron is sokat dolgozom majd, de ahhoz ragaszkodom, hogy Péteremmel és a gyerekekkel el tudjunk menni néhány napra együtt pihenni. Sajnos nem tudok velük annyi időt tölteni, mint szeretnék, de ez a szakmámmal jár. Ennek leginkább a párom az elszenvedője, minimális időnk jut egymásra” – mondta a művésznő.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Este megvárja a párja

„Amikor én dolgozom, akkor ő ér rá, és fordítva. Abból viszont nem enged, hogy este megvárjon, amíg hazaérek a színházból vagy koncertről, hogy legalább akkor kicsit együtt lehessünk” – tette hozzá.

Filmnézés és jógázás

Ha mégis akad egy kis ideje, Enikő leginkább a teraszon ülve vagy a gyermekeivel, Eszterrel és Zsigmonddal, valamint párjával közös filmek és sorozatok nézésével tölti. Amikor pedig nagyon feszült, jógázni szokott.

Rendben van magával

„Mindenkinek van stressz az életében, nekem is meg kell ezzel küzdenem. Két éve kezdtem el jógázni, amit nagyon szeretek, és segít abban, hogy testileg, lelkileg feltöltődjek, rendben legyek magammal” – árult el Détár Enikő.

Pszichológushoz fordult

„Nekem is voltak korában elakadásaim, feldolgozatlan sérelmeim vagy olyan élethelyzetek amikor nem tudtam mitévő legyek, és akkor nem szégyelltem pszichológushoz fordulni, ami lelkileg helyrehozott. Nagyjából másfél évig jártam, és ha manapság akad egy nehéz élethelyzet, akkor is elmegyek azt átbeszélni. Ezt nem is terápiának, hanem életre vezetésnek hívom” – fűzte hozzá a Blikknek.

Családi tragédiák

Enikőnek a szakember abban is sokat segített, hogy szembe tudjon nézni gyerekkora fájdalmas emlékeivel. Kétéves volt, amikor édesapja elvitt egy balhét, amiért az akkori rendszer bebörtönözte. Ez idő alatt a családjuk nagy nélkülözésben élt. Bár az apukája néhány év után szabadult, később egy autóbalesetben elhunyt. A színésznő ekkor még csak tizenhat éves volt.

Dolgozik rajta

„Évtizedek óta dolgozom ezen a traumán, mondhatni túl vagyok rajta, de ez nem jelenti azt, hogy bizonyos helyzetekben vagy egy beszélgetés hatására nem törnek fel belőlem ezek a fájdalmas emlékek. Ez talán gyengeség, de azt gondolom mindenkinek van egy puttonya” – mondta a színész-énekes.

Hazahozta édesanyját

Ennek a puttonynak a terhe az is, hogy az édesanyja, miután megözvegyült, újraházasodott, és miután a második férjét is elveszítette, Amerikában találta meg a boldogságot, ami tíz évig tartott. A színésznő a tengerentúlról hozta haza, amikor már nagyon rossz egészségi állapotban volt, és úgy hunyt el, hogy Enikő végig mellette volt. Minden terápiánál hatásosabb gyógyír azonban az az öröm, amit a gyermekei szereznek neki. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Détár Enikő. Fotó: archív.