Egyelőre nem zárta le sportolói pályafutását Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, aki anyai örömök elé néz. A 33 éves versenyző többek között erről beszélt az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban.

Mindent elért

„Terveim szerint fogtok még így látni, jelenleg nem azt mondom, hogy ez a lezárása ennek a fejezetnek. Szerencsére mindent elértem, sőt többszörösen, amit szerettem volna, egy sportolónak ez mindig nagy megnyugvást jelent” – válaszolta Hosszú Katinka arra a kérdésre, hogy láthatják-e őt még a szurkolók a vízben tempózni, vagy éppen összpontosítani a rajt előtt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A születendő gyermekéről is beszélt

Beszélt arról is, hogy születendő gyermeke biztosan meg fog tanulni úszni, ő azonban nem tereli majd feltétlenül a versenysport felé. Hozzátette, a mai világban a sport még mindig meg tudja tanítani a fiataloknak, mi az a kitartás, hogyan kell célokat kitűzni és azokért harcolni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A film

A Hosszúról szóló, Katinka című film televíziós premierje május 7-én 21 órakor lesz a Dunán. „Amikor elvállaltuk a filmet, nekem fontos volt, hogy megmutassuk, hogy én egy bajai kislányként indultam egy bajai uszodából és onnan sikerült világcsúcsokat döntenem, körbejárnom a világot, Amerikában járni egyetemre, és ezt mind az úszás adta” – mondta.

Megdöntötték a rekordját

Az interjúban szóba kerül Hosszú nemrég megdőlt, 4:26.36-os 400 vegyes világrekordja, amelyet a 16 esztendős kanadai Summer McIntosh adott át a múltnak 4:25.87-tel. A magyar klasszis elmondta: McIntosh hozzá hasonló edzésmódszerrel és hozzáállással dolgozik. Megjegyezte, hogy ma már biztosan tudja a 4:20-as idő receptjét.

4:20

„Úgyhogy érdekes, ha most lennék tizenöt, teljesen más lenne az én pályafutásom története” – vélekedett, majd hozzátette: a 4:20-as idő szerinte nem űrbéli. A Hosszú Katinkával készült interjút vasárnap este, a 22 órakor kezdődő Sport7 című műsorban, illetve az m4sport.hu oldalon lehet majd megtekinteni.

Márciusban jelentette be, hogy babát vár

Hosszú Katinka márciusban jelentette be, hogy a férjével, Gelencsér Mátéval az első közös gyereküket várják. A háromszoros olimpiai bajnok egy nyaralásról posztolt fotókat az Instagram-oldalára, melyeken a terheshasát is megmutatta a követőinek. Úgy tudni a pici nyáron fog megszületni.

Sokáig hallgatott

A hivatalos bejelentés előtt egyébként már folyamatosan jelentek meg pletykák az úszónő várandósságát illetően, ám ő sokáig nem erősítette meg a hírt, még annak ellenére sem, hogy számos gyanús jel utalt arra, hogy valóban babát vár. A sportkarrierje folytatásáról is mélyen hallgatott, továbbá az úszók edzőtáborába sem utazott el, erről itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk.

Étterem, film, esküvő

Hosszú napjai az elmúlt időszakban gyökeresen megváltoztak. Tavaly éttermet nyitott, bemutatták a róla szóló dokumentumfilmet, a nyár végén másodszor is megházasodott, edző-szerelmével, Gelencsér Mátéval mondták ki a boldogító igent.

Fontosabb az olimpiánál

A családalapítás egyébként egyáltalán nem meglepő, Katinka és a férje már tavaly sem rejtette véka alá, hogy ez még az olimpiánál is fontosabb a számukra.

Értelmet adhat az életének

„Ma már fontosabb, és sokkal inkább foglalkoztat, hogy otthont szeretnék, boldog házaséletet, gyereket, gyerekeket, akik célt, értelmet adhatnak az életemnek. Ha a következő olimpia lesz az ára esetleg, szívesen megfizetem érte” – nyilatkozta korábban Hosszú Katinka. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hosszú Katinka – Forrás: TV2