Egyre több tünete van a koronavírussal fertőződött Liptai Claudiának. A színésznő élőben jelentkezett a Facebookon, azt mondta, fizikailag és lelkileg is nagyon nehezen viseli a betegséget.

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, Liptai Claudia is elkapta a koronavírust. Péntek este élőben jelentkezett a Facebookon és beszámolt az állapotáról.

FRISS! Este 11-ig tarthatnak az esküvők: 6 évnél idősebb gyerekeknek is kötelező hétfőtől a maszkviselés

A színésznő azt mondta, hogy napokkal ezelőtt örömmel újságolta, hogy nincsenek tünetei. De a bejelentése estéjén már megjelentek az első panaszai.

EZT IS ÉRDEKELHET! Nem ideálisak a főpolgármester szerint sem a nagykörúti biciklisávok, ezért nagy lépésre készülnek

„Estére nagyon elkezdett fájni a fejem, mintha egy ólomsapkát húztak volna rám, és a látásom is rosszabbodott. A végtagjaim fájtak. Nagyon fáradt vagyok, 15 perc után le kell ülnöm, le kell feküdnöm, és kell pár nap, mire ez átmegy rajtam.”

Arról is beszélt, hogy az íz- és szagérzéke is elment, hiába készített egy elvileg finom húslevest, nem érzi. Étvágya sincs. Tudja, hogy a gyomorra is ráhúzódik a koronavírus, de neki nincs ilyen problémája, és a tüdeje is jó állapotban van. „A fulladástól nagyon félnék” – vallotta be.

Lelkileg is nagyon nehezen viseli a betegséget

Tisztában van vele, hogy sokan vannak olyanok, akik nála sokkal rosszabbul jártak. „Én végigaludtam az éjszakát. Az izomfájdalom a mai napig megvan, olyan izmokat érzek, amiket korábban nem. És megjött a nátha is.”

A legzavaróbb, hogy állandóan száraz a szája. Otthon egyfolytában maszkban van, ha a többiekkel találkozik, a gyerekeket próbálja elkerülni.

„Borzalmas az, hogy puszit nem adtatok a gyereknek. Ez szörnyű egy törékeny léleknek… nagyon sokat sírok. Miért velem, miért most? De ez sose jön jókor, el kell viselni” – tette hozzá. A barátai tartják benne a lelket, a félelmeit feloldják. Mint mondta, mindenképp tesztel majd, ha elmegy otthonról két hét múlva.

Kiemelt kép: Liptai Claudia – Forrás: Facebook