Ha nincs új, jó a régi is. Egy teljesen felújított, egyébként 46 éves HÉV-szerelvény állt forgalomba a ráckevei vonalon.

Kívül-belül felújítva

Kívül-belül felújítva állt újra szolgálatba az MX/A típusú, 949-675-950-es pályaszámú HÉV-szerelvény a H6-os vonalon február 14-én.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ráfért már a nagyjavítás

A szerelvényt 1977-ben helyezték először forgalomba, de most kapott egy nagy felújítást, nagyjavítást – írta a MÁV-HÉV Zrt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szinte teljesen szétszedték

A napi szintű, folyamatos karbantartásokon túl hatévente minden HÉV-nél eljön az úgynevezett „J” jelű nagyjavítás ideje: az ezt elérő járművet 4-5 hónapra kiveszik a forgalomból és szinte teljesen szétszedik.

Mintha teljesen új lenne

 „A járműfenntartási telepen lecserélik a forgóváz kopó alkatrészeit, a kerekeket, a műszaki állapotot visszaállítják a „lehető legjobbra, ami valaha volt”, új fényezést, felújított ablakokat, ajtókat és üléseket kap. Bár a színe változatlan, de a kárpit is új. A szerelvény a szakemberek meglátása szerint „szinte mintha most gördült volna le az NDK-s gyártósorról!”

„J”-javítás Cinkotán

Teljes újragondolás

Szebb, mint új korában

Bár a szín változatlan, a kárpit új

A ráckevei vonalon láthatjuk

A szerelvény február 14-én kezdett újra utasokat szállítani a ráckevei vonalon. A HÉV-et cinkotai kollégáink újították fel, és minden utast arra kérnek: vigyázzanak rá, őrizzék meg szépnek! A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: MÁV-HÉV csoport