A céges ajándék fontosságával mindenki tisztában van: kapcsolatot teremt, bizalmat épít, tanúskodik arról, hogy a másik fél fontos a számunkra. Mire érdemes odafigyelni egy-egy céges ajándék kiválasztásánál, ha nem szeretnénk rossz benyomást kelteni?

Az ajándék rólunk is árulkodik

Azzal, hogy milyen céges ajándékkal lepjük meg az ügyfeleinket, üzleti partnereinket, munkatársainkat, rólunk és a cégünkről is sokat elárul. A választott ajándék tanúskodik majd arról, hogy mennyire ügyelünk arra, hogy mit adunk ki a kezünkből, milyen lehet a cég tevékenységeinek a színvonala, mennyire figyelünk a másik félre, mennyire becsüljük meg. 

Milyen a jó céges ajándék?

Sikeres, használható, egyedi, kreatív és költséghatékony. Ez így egyszerűnek hangzik, az már más kérdés, hogy mennyire egyszerű a megvalósítása. Egy céges ajándék akkor lehet sikeres, ha nem csak kényszerűségből lett kiválasztva, azaz a kreativitás legkisebb jelét sem mutatja. A cég emblémájától rikító póló vagy hátizsák kora már lejárt, hiszen senki sem szeretne élő reklámhordozó lenni – az ilyesfajta “ál-ajándékok” rendre a szekrény mélyén végzik. Ezért a jó céges ajándéknak használhatónak és praktikusnak kell lennie, olyannak, amit a mindennapi életben is használhat a megajándékozott. 

A költséghatékonyság sem utolsó szempont, főként, ha egyszerre több embert kell megajándékozni. Az ajándék értékét úgy kell megválasztani, hogy az se túl olcsó, se túl drága ne legyen. Ha túl olcsó vagy silány a minősége, akkor az kisstílűséget tükröz, ha túlságosan drága, akkor kényelmetlen helyzetbe hozható a másik fél, mivel úgy tűnik, le akarod kötelezni. 

… azaz milyen céges ajándékot válasszak?

Mire figyeljünk a céges ajándék kiválasztásánál? 

Először is gondoljuk át, kiket szeretnénk megajándékozni. Ha egy egész részleget, akkor vizsgáljuk meg, mi a közös bennük: a munka, amit végeznek, az érdeklődési kör, milyen korcsoportba tartoznak?

A következő szempont a szóba jöhető ajándékok körének szűkítésénél az, hogy az ajándék legyen használható. Mondjuk nagyon praktikus választást jelenthet üzletemberek számára egy az Extrametál.hu-nál is beszerezhető, céges emblémával diszkréten ellátott laptoptáska, svájci bicska, esetleg karóra vagy a hölgyeknek egy logózható manikűrkészlet.

Mire érdemes még ügyelni?

Az üzleti etikett előírja, hogy soha ne adjunk túl személyes ajándékot, még akkor sem, ha a megajándékozott a barátunk. Nem tanácsos a “ha már úgyis adni kell valamit” elvét követve a cég kimaradt szóróajándékait (tollak, bögrék, mappák) sem szétosztani, mert ez csak szegénységi bizonyítványt állít ki rólunk. Szokássá vált a kézműves csokoládé és bonbon válogatások, borok, különleges teák és kávék ajándékozása is, de ezek csak akkor felelnek meg, ha ismerjük a megajándékozottak ízlését, és nem okozunk vele egészségügyi vagy családi problémát.

Fordítsunk kellő figyelmet az ajándék csomagolására, és lehetőleg személyes átadására is, hiszen ez is az igényességünkről árulkodik.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.