Szándékosan okozhatott tüzet csütörtökön Budakeszin az a férfi, aki felgyújtott egy lakókocsit, és emiatt több ingatlan is porrá égett. Több család maradt otthon nélkül. Az önkormányzat minden segítséget megad a károsultaknak, többüknek még a személyazonosító iratai is odavesztek.

Felgyújtotta a lakókocsit

Bosszúból gyújthatta fel egy férfi csütörtök délután Budakeszin azt a lakókocsit, amelyről a tűz átterjedt 4 ingatlanra. A férfi bérlőként élt a Rózsa utcai panzió udvarán, úgy tudjuk, nem fizette a bérleti díjat.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így égett az egyik ingatlan

Forrás: Budakeszi Hírmondó

Munkásszállóként működött

Emiatt az ingatlan tulajdonosa ki akarta rakni a férfit, aki emiatt tüzet okozott. A panzió munkásszállóként működött, emiatt éltek többen a házban. Csütörtökön a gyújtogatót a rendőrség előállította.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mindenkit elszállásoltak

A panzióról terjedt át a tűz a szomszédos ingatlanokra. Körülbelül 30 ember maradt otthon nélkül. Győri Ottilia a BudaPestkörnyeke.hu-nak azt mondta, hogy már csütörtökön mindenkit sikerült átmenetileg elszállásolni, pénteken pedig a Polgármesteri Hivatalban, a károsultak többsége gyorssegélyt kapott és az irataik pótlásáról is gondoskodtak a hivatali kollégák. Budakeszi polgármestere arról is beszélt, az otthontalanná vált lakóknak mindent támogatást megadnak, hogy legyen hová hazamenniük.

Több ingaltan égett porrá

Forrás: Budkeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Tárgyalt a polgármester a tulajdonosokkal

Pénteken a polgármester behívatta a hivatalba azt az ingatlan tulajdonosait, akiknek a területén keletkezett a tűz. A találkozón, amelyen részt vett a Budakeszi Rendőrőrs parancsnoka és a város jegyzője, sikerült megállapodni arról, hogy a tulajdonosok anyagilag is hozzá járulnak a hajléktalanná vált emberek helyzetének rendezéséhez. Arra is ígéretet tett a tulajdonosok, hogy az eddig többnyire munkásszállóként működtetett ingatlannak megnyugtatóan rendezik a helyzetét, erről hétfőn tovább egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban.

Porig égett a házuk

„Már jópáran tudjátok, hogy apukám, keresztanyukám, majd később az én szülőházam is egyben, ma, azaz 2022.április 21-én délután porig égett egy szomszédban történő szándékos gyújtogatás következtében. Nincs mit szépíteni ezen” – írta pénteken a Facebookon az egyik vétlen tulajdonos.

Ennyi maradt a szomszéd házból

Forrás: Facebook

Mindenük odalett

Majd így folytatta a bejegyzést: „Nekem csak a gyerekkorom égett bent a cuccaimon kívül, nagymamámnak az egész élete. Ritkán van ilyen, de tegnapelőtt este lapozgattuk együtt a legrégebbi fotóalbumait”.

„Ég a tuja”

Ispán Péter azt írta, hogy csütörtök délután az egyetemi órájára ment Budapesten, amikor unokaöccse hívta, hogy ég a tuja az udvarban.

Az autók közt rohant haza

„Az autók közt rohantam Budakeszi főutcáján, mire hazaértem nagymamámat pont kihozták az égő épületből, addigra nem csak a tuja égett. Nagymamámat unokaöcsém és barátnőm segítette a lépcsőn az emeletről, de addigra már robbantak be az ablakok körülöttük. Nagymamámnak mindene odalett. Dühös vagyok arra a félkegyelműre, aki a lakókocsikat kezdte gyújtogatni a szomszédban, meg magamra is, hogy nem voltam időben itthon, hogy legalább pár fényképet megmentsek. Közben hálás is vagyok, mert az élete mindenkinek megmaradt” – írta a fiatal fiú.

Abba kell hagynia az egyetemet

Péternek egy éve maradt vissza az egyetem végéig, de a tragédia miatt megszakítja tanulmányait. „Azért, hogy visszaépítsük ugyanolyanra, mint amilyen volt. Viszont akkora feladattal áll szemben a család, ami mellett eltörpülünk”.

Minden segítséget szívesen fogadnak

„Ha tudtok segíteni bármekkora összeggel, akkor azt kérlek tegyétek meg. Ha tudsz segíteni olyan kapcsolattal, ötlettel, építőanyaggal, építőipari kedvezménnyel, bármivel, amivel maga az épület helyreállítása előremozdul, azt kérlek tegyétek meg, vegyétek fel velem a kapcsolatot”.

Itt lehet segíteni

Péter a következő telefonszámon lehet elérni: +36308531140. Ha pedig valaki anyagilag szeretné segíteni a családot, akkor azt itt tudja megtenni: Unicredit számlaszám: 10918001-00000087-85030009 Ispán Péter László

Ispán Péter László a leégett házukban

Forrás: Facebook

Az önkormányzat is segít

Az önkormányzat is közzétett egy számlaszámot, a lakossági adományokat az OTP-nél vezetett számlájukra várják: 11742348-15390022-05120000. A közlemény rovatba írják be: „Tűzkárosultak megsegítése”. Aki tárgyi adományokkal szeretné segíteni a károsultakat, hívja a Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársait a 06 23 451 279- es telefonszámon. Minden segítség számít!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: