Számos olyan helyzet fennállhat, amikor az egyetlen jó megoldás az állásváltás. Ilyen például az, amikor hiába könyörgünk fizetésemelésért már évek óta, a főnökünk nem hajlandó megadni, vagy ha kibékíthetetlen ellentétek vannak köztünk és a kollégáink között.

Bárhogy is legyen, ha váltani kényszerülünk, akkor a logisztika területe, azon belül is a fuvarszervezés vonzó alternatívát kínálhat az elhelyezkedésre. “Változatos logisztikai állást keresek Kaposváron, különösen a fuvarszervező pozíció érdekel!” írhatjuk ki a Facebook-profilunkra, de átböngészhetjük a Kaposvárállás hirdetéseit is.

Mielőtt azonban a tettek mezejére lépünk, és elkezdünk aktívan álláslehetőségek után kutatni, jó, ha tisztában vagyunk azzal, mit is csinál pontosan egy fuvarszervező. Minél részletesebben ismerjük a munkakörét, annál inkább el tudjuk dönteni, nekünk való-e egyáltalán ez a pozíció.

Megtervezi az áruk, emberek szállítását

Mint, ahogy az elnevezés is jól mutatja, a fuvarszervező fuvarokat szervez. Vagyis tervet készít arra, hogy az áruk, illetve az emberek – attól függ, milyen cégnél helyezkedünk el – mikor, hogyan és milyen útvonalon jutnak el a célállomásra. 

Teszi mindezt úgy, hogy mindig a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldásokat választja, miközben az egyedi kéréseket – ha vannak – is figyelembe veszi, és törekszik azok teljesítésére.

Mindenekelőtt tehát azzal kell tisztában lenni, hogy a fuvarszervezőnek kimagasló tervező- és szervezőképességekkel kell rendelkeznie, és tudnia kell alkalmazkodni a változatos igényekhez, körülményekhez, időkorlátokhoz. 

Kommunikál a fuvarozókkal

A fuvarszervező csak megtervezi, leszervezi, vagyis előkészíti a fuvarokat, magát a munkát a fuvarozók végzik el. Velük le kell egyeztetni az útvonalat, a menetrendet, az időtervet, azt, hogy milyen esetleges fennakadásokra számíthatnak. A fuvarozóknak is lehetnek kérdéseik, amiket a fuvarszervezőnek fognak feltenni, a kapcsolattartás tehát fontos része a munkának. 

Megoldja a váratlan problémákat

Lehet akármennyire jó egy terv, sajnos mindig akadhatnak olyan váratlan fordulatok, események, amik felborítják. A fuvarszervezőnek ezekre a szituációkra is fel kell készülnie, lennie kell a tarsolyában egy B vagy C tervnek, hogy a munka el legyen végezve.

Ez pedig csak úgy lehetséges, ha kimagasló problémamegoldó képességgel rendelkezik, és könnyen feltalálja magát, ha valamilyen spontán helyzet adódik, ami nem szerepelt a terveiben. 

Látható tehát, hogy a fuvarszervező állás nem annyira egyszerű, mint amilyennek látszik. Csak fuvarokat szervez – gondolhatjuk, ám ennél sokkal összetettebb és sokrétűbb munkakörről van szó, ami bizony nem való akárkinek. 

Fontos tehát, hogy tartsunk egy alapos önvizsgálatot, és mérlegeljük, vajon mi sikeresen hely tudnánk-e állni ebben a szakmában. Ha a válaszunk az, hogy igen, akkor nincs más hátra, mint körülnézni a Kaposvárállás hirdetései között, ahol gyorsan megtalálhatjuk azt, amit keresünk!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: kaposvarallas.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.