A bidék ismertsége ugyan felfelé ível, de így is van mit behoznia a lemaradásból. A legtöbb ember számára nem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mire is való. Meghallják a nevét és csak legyintenek egyet, mondván: „nekem erre nincs szükségem”.

Érdemes egy kicsit jobban megismernünk, mert lehet, hogy közelebbről már sokkal vonzóbbá válik.

Az utolsó pont kellőképpen összefoglalja majd a lényeget, de addig is merüljünk el a Global Viva Market bidé kínálatában.

A bidé funkciója és eredete

A bidé tulajdonképpen egy szaniter, amelynek alkalmazásakor a bekötött víz segítségével végezhetjük el intim mosakodásunkat. Elsőre egy csappal összeszerelt WC-nek tűnhet. Több változatban vásárolható meg, van olyan fajtája is, amely a WC-kagylóval egybeépített állapotban kapható.

Felújításkor, építkezéskor figyelni kell rá, hogy a hideg és a meleg víz bekötése is elvégzendő feladat. Csupán hideg vízzel nem lenne túl komfortos érzés az igénybevétele.

A magyar nyelvben használt szóváltozat a francia “bidet” kifejezésből származik. Ebből már könnyen kikövetkeztethetjük, hogy Franciaországban tűnt fel a színen első alkalommal, az 1700-as években.

Elsődleges feladata akkoriban a menstruáció idején különösképpen fenntartandó higiénia elősegítése volt nők számára. Így a fertőzések megelőzése is az előtérbe került. Az évszázadok során a bidé eljutott arra a szintre, hogy mindkét nem ugyanakkora arányban veszi igénybe “szolgáltatásait”. Szállodákban, irodákban és az otthonokban is találkozhatunk vele.

Mi a bidé használatának legjellemzőbb oka?

Többségünk a higiénia maximális fenntartása érdekében él vele. Más szóval a toalett használatát követően „intim zuhanyzást” végzünk.

A WC-papír nem tud versenyre kelni. Hatásfokuk össze sem hasonlítható. Hosszú távon gazdaságosabb megoldásnak is bizonyul, hiszen a WC-papír előállítása, szállítása és tárolása mind óriási költségeket mozgat meg.

A kíméletességéről is beszélhetünk. A papír dörzsölő hatásához képest a lágy testmeleg víz igencsak ápoló hatással bír. A WC-papírra baktériumok is rakódhatnak, amelyek a fertőzés veszélyét hordozzák magukban. Bidé esetén nem kell emiatt aggódnunk.

A bidéről dióhéjban

  • A bidé víz segítségével végzi el az intim területek megtisztítását. Ez lényegesen hatékonyabb megoldás, mintha WC-papírt használnánk.
  • Komfortosabb érzést nyújt és higiénikusabb bármilyen papír vagy kendő alkalmazásánál.
  • A fertőzések megelőzésében is az élen jár, a környezetre semmilyen káros hatással nincs (a WC-papírról ugyanez nem mondható el).
  • A nyugat-európai országok lakói nagyobb előszeretettel építik be otthonukba.
  • A bidé mellett egyetlen negatív érvet lehet felsorakoztatni. Drágább, mint a WC-papír, azonban hosszú távon gazdaságosabbnak bizonyul.

Most, hogy megismertük a bidék csínját-bínját, ideje elgondolkodnunk. Ha az anyagiak és a szabad hely vonatkozásában is jól állunk, a Global Viva Market webáruháza csak minket vár.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: globalvivamarket.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.