Ha te is arra vágysz, hogy a kertben minden növény csodálatosan pompázzon még akkor is, ha kint tombol a hőség, akkor bizony nem árulok el nagy titkot, hogy locsolni szükséges. Locsolni pedig csak okosan érdemes, hisz nem egyforma a növények vízigénye, és nem mindenhol egyforma a talaj összetétele és vízmegtartó képessége sem. 

Nem létezik tehát semmiféle tökéletes írott szabály, amely szerint ki lehetne jelenteni, hogy ebbe a kertbe ez kell, ez fog jól működni, a másikban pedig az. Ám vannak okos módszerek és eszközök, amik nagy segítséget jelentenek a locsolás optimálissá tételében.

Nem egy nyárra vásárolod

A Mentool.hu többféle locsolástechnikai eszközt kínál, amelyekkel soha nem lesz gond a megfelelő mennyiségű nedvességet eljuttatni a szomjas növényekhez a kertedben. Ezek a remek eszközök ráadásul nem kifejezetten szezonális termékek, nemcsak a tavaszhoz vagy a nyárhoz köthetőek, hanem minden évszakban nagy választékban találsz ezen az oldalon kitűnő minőségű darabokat. 

Többféle színben és méretben elérhetőek már az egyes változatok, attól függ, hogy milyen feladatra és milyen körülmények között szeretnéd használni őket. Csak jó minőségű locsolótömlőt válassz, hiszen nem egy nyárra veszed azt!

A csavarodásmentes locsolótömlők előnyei

Az ötrétegű locsolótömlők anyaga olyan erős, hogy biztosan nem fognak ide-oda hajlani, amikor éppen nagy nyomással juttatod ki az éltető nedűt a szomjas zöldeknek. Ha ilyen terméket használsz, akkor sokkal kevésbé kell tartani attól, hogy egy szezon után lyukak vagy repedések jelennek meg ezeken, és dobhatod ki az egészet, majd vehetsz egy új tekercset. 

Annyira strapabíróan alakították ki az ötrétegű locsolótömlők szerkezetét, hogy az ellenáll még a pusztító UV-sugárzásnak is, és igazán jól viseli az egész magas víznyomási értékeket is. A belsejét pedig speciális, alga megtapadást gátló technológia felhasználásával készítették, hogy az élettartama ezzel is hosszabb legyen. 

Ha véletlenül kint maradna a fűben, akkor kifejezetten hasznos a különleges külső színezés, mert így biztosan nem fogsz rámenni a fűnyíróval sem. Ráadásul a vidám szín még téged is jobb kedvre deríthet minden áldott nap.

Nem nyaklik és nem csomósodik össze

Persze a háromrétegű locsolótömlők is nagyon jó tartást adnak, hiszen a falvastagságuk az átlagosnál nagyobb, éppen emiatt ezek is erős és törésmentes termékek. Speciális szövéssel készültek, azaz horgolt keresztkötéssel, éppen emiatt rugalmasak, de egyben nagyon biztos tartással is rendelkeznek. Sokáig megbízható társak lesznek a kert táplálásában.

Az öntözés fontos eszköze a jó locsolótömlő, amellyel nap nap után nemcsak hatékonyan, hanem gyorsan és élvezetesen is el tudod végezni a szükséges kerti feladatokat. Sok időt és energiát megspórolnak neked az okos és megbízható eszközök, a hatékony és strapabíró locsolótömlők, különösen a csavarodásmentesek.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.